ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ουκρανοί χτύπησαν στο Κραματόρσκ λένε οι αυτονομιστές στο Ντονέτσκ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι χτύπησαν σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ - Σκληρές εικόνες
Δεκάδες νεκροί, πάνω από 100 τραυματίες.
Twitter / @markito0171

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αλληλοκατηγορίες ρωσικής και ουκρανικής πλευράς για το χτύπημα στο Κραματόρσκ

Την Ουκρανία έδειξαν ότι βρίσκεται πίσω από το πολύνεκρο χτύπημα στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ οι αυτονομιστές του Ντονέντσκ με μήνυμα που αναρτήθηκε στο Telegram.

«Πραγματοποιήθηκε πυραυλική επίθεση στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού στο Κραματόρσκ όπου είναι σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης του τοπικού πληθυσμού. Τα υπολείμματα του πυραύλου Tochka-U έπεσαν κοντά στον σταθμό» αναφέρεται στο μήνυμα.

Όπως υποστηρίζουν από το αρχηγείο της περιφεριακής άμυνας του Ντονέτσκ οι πύραυλοι Tochka-U αποτελούν ένα ξεπερασμένο πυραυλικό σύστημα που δεν χρησιμοποιείται από της Ρωσία, τον στρατό του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ αλλά αντίθετα χρησιμοποιείται από τους ουκρανικούς σχηματισμούς.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό από το χτύπημα το πρωί της Παρασκευής σκοτώθηκαν περισσότεροι από 30 άνθρωποι ενώ πάνω από 100 τραυματίστηκαν.

Οι ουκρανικές αρχές από την πλευρά τους μιλούν για δύο ρωσικούς πυραύλους που έπληξαν τον σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ, ο οποίος χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση αμάχων από περιοχές που βομβαρδίζονται από τις ρωσικές δυνάμεις.

«Δύο πύραυλοι έπληξαν τον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ», αναφέρουν οι Ουκρανικοί Σιδηρόδρομοι στην προηγούμενη ανακοίνωσή τους.

Oι ίδιοι προσέθεσαν: «Σύμφωνα με επιχειρησιακά στοιχεία, περισσότεροι από 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 100 τραυματίστηκαν στην επίθεση με πυραύλους στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματορσκ».

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε τα πτώματα τουλάχιστον 20 ανθρώπων σε σάκους για τη μεταφορά νεκρών. Ο ίδιος, βρισκόμενος νωρίτερα στο σημείο αυτό, είδε εκατοντάδες ανθρώπους που ήλπιζαν να βρουν ένα τρένο για να εγκαταλείψουν την πόλη, υπό την απειλή μεγάλης ρωσικής επίθεσης.

Τρία τρένα που μετέφεραν αμάχους ακινητοποιήθηκαν στην ίδια περιοχή της Ουκρανίας χθες ύστερα από αεροπορική επίθεση εναντίον της σιδηροδρομικής γραμμής, σύμφωνα με τον επικεφαλής των σιδηροδρόμων.

Ουκρανοί αξιωματούχοι λένε ότι ρωσικές δυνάμεις ανασυντάσσονται για μια νέα επίθεση και ότι η Μόσχα σχεδιάζει να καταλάβει όσο το δυνατόν περισσότερα εδάφη στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, γνωστό ως Ντονμπάς, που συνορεύει με τη Ρωσία.

Οι τοπικές αρχές σε κάποιες περιοχές καλούν τους αμάχους να απομακρυνθούν όσο είναι ακόμα δυνατόν και σχετικά ασφαλές για να το κάνουν.

Διαβάστε επίσης:

Live Blog: Η Ρωσία κατέστρεψε κέντρο εκπαίδευσης μισθοφόρων κοντά στην Οδησσό