ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Μήνυμα νίκης Μακρόν ενόψει δεύτερου γύρου εκλογών - «Θα δουλέψουμε για ένα μεγάλο όραμα»

Μακρόν
Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η ομιλία του νικητή του πρώτου γύρου Εμανουέλ Μακρόν
AP

Προεδρικές εκλογές Γαλλία: Στις πρώτες του δηλώσεις αμέσως μετά την νίκη του στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών προχώρησε ο Εμανουέλ Μακρόν το βράδυ της Κυριακής (10/4), προειδοποιώντας για την ακροδεξιά της Μαρίν Λεπέν που εμφανίστηκε με υψηλά ποσοστά

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η ομιλία του νικητή του πρώτου γύρου Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους τον στήριξαν, ενώ τόνισε ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί το πολιτικό του όραμα.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας τόνισε ότι ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα και πως οι επόμενες δυο εβδομάδες θα καθορίσουν το τελικό αποτέλεσμα, ενώ σχολίασε και την υψηλή αποχή από την πρώτη αναμέτρηση προειδοποιώντας για τα υψηλά ποσοστά της ακροδεξιάς.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του μακρόν, οι υποστηρικτές του φώναζαν «και ένα και δύο και πέντε ακόμη Μακρόν Πρόεδρος».

Ο ίδιος έδωσε παράλληλα σύνθημα νίκης εν όψει του δεύτερου γύρου λέγοντας πως «θα δουλέψουμε για ένα μεγάλο όραμα για τη χώρα μας», ενώ ζήτησε και από όσους δεν τον ψήφισαν να σταθούν στο πλευρό και να βάλουν «φρένο» στην ακροδεξιά, σύμφωνα με το Reuters, υπογραμμίζοντας «καλώ όλους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν με ψήφισαν στον πρώτο γύρο, να συσπειρωθούν».

Ο Εμανουέλ Μκαρόν διευκρίνισε πως θα απευθυνθεί σε όλους όσοι θέλουν να δουλέψουν για τη Γαλλία, ενώ κάλεσε όλους τους Γάλλους πολίτες να βασιστούν πάνω του. Η Γαλλία και η Ευρώπη βρίσκονται σε μια καθοριστική στιγμή, τόνισε για να καταλήξει με το κλασικό «ζήτω η Γαλλία».

Στον δεύτερο και καθοριστικό γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας περνούν για ο νυν Πρόεδρος της Γαλλίαςμ, Εμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λε Πεν. Η ακροδεξιά υποψήφια που προσπαθεί για μια, και ενδεχομένως τελευταία φορά, να λάβει τις απαραίτητες ψήφους ώστε να βρεθεί στο Μέγαρο των Ηλυσίων, ως η πρώτη πρόεδρος της Γαλλίας.