ΚΟΣΜΟΣ

Προεδρικές εκλογές Γαλλία - Αποτελέσματα: Μακρόν 28,1% - Λεπέν 23,3%

Προεδρικές εκλογές Γαλλία - Αποτελέσματα: Μακρόν 28,1% -  Λεπέν 23,3%

Εκλογές Γαλλία - Αποτελέσματα exit polls: Σκληρή εκλογική αναμέτρηση για την πρώτη θέση του A΄ γύρου των προεδρικών εκλογών εκτυλίσσεται στη Γαλλία, με τον τωρινό πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να συγκεντρώνει ποσοστό 28,1% έναντι τις ακροδεξιάς πολιτικής του αντιπάλου Μαρί Λεπέν που συγκεντρώνει 23.3% αντίστοιχα, σύμφωνα με το France 24

Στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών περνούν ο Εμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λεπέν σύμφωνα με τα πρώτα exit polls. Το ποσοστό συμμετοχής στον πρώτο γύρο ήταν 65% στις 1700 ώρα Γαλλίας (18.00 ώρα Ελλάδας), μικρότερο κατά 4,4 μονάδες σε σχέση με τις εκλογές του 2017 (69,42%), σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Η συμμετοχή είναι αντίθετα υψηλότερη κατά 6,5 μονάδες σε σχέση με το 2002 (58,45%), χρονιά ρεκόρ για την αποχή σε έναν πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Μεγάλη ικανοποίηση καταγράφεται στο «αρχηγείο» του Γάλλου προέδρου όπου επιτελείο και υποστηρικτές πανηγυρίζουν τα πρώτα αποτελέσματα.

Στηρίζει Μακρόν η σοσιλίστρια Αν Ινταλγκό

Η σοσιαλίστρια δήμαρχος του Παρισιού και υποψήφια στις προεδρικές εκλογές Αν Ινταλγκό, η οποία δεν προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, θα στηρίξει τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για τον δεύτερο γύρο.

«Για να μην πέσει η Γαλλία στο μίσος όλων εναντίον όλων, σας καλώ επίσημα να ψηφίσετε στις 24 Απριλίου κατά της ακροδεξιάς της Μαρίν Λεπέν», δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση της εταιρίας δημοσκοπήσεων IFOP, η Ινταλγκό αναμένεται να λάβει το 1,9% των ψήφων του πρώτου γύρου.

Νίκη Μακρόν δίνει η εφημερίδα Le Monde

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εφημερίδας Le Monde ο Εμανουέλ Μακρόν συγκεντρώνει το 28,1% των ψήφων έναντι 23,3% της Μαρίν Λεπέν. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο Ζαν Λικ Μελανσόν με 20,1%.

Σχετικές ειδήσεις