ΚΟΣΜΟΣ

Πράσινοι και Ρεπουμπλικάνοι στηρίζουν Μακρόν

Πράσινοι και Ρεπουμπλικάνοι στηρίζουν Μακρόν
Οι πρώτες δηλώσεις υποστήριξης

Δηλώσεις υποστήριξης στον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Μετά την δήμαρχο Παρισίων Αν Ινταλγκό και η υποψήφια του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Βαλερί Πεκρές θα στηρίξει στον β' γύρο των γαλλικών εκλογών τον Εμανουέλ Μακρόν.

«Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη του απογοητευτικού αποτελέσματος», δήλωσε η Βαλερί Πεκρές. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις λαμβάνει λίγο πάνω από το 5%. Η Πεκρές παράλληλα εμφανίστηκε ανήσυχη για την άκρα δεξιά που «ανεβαίνει στη χώρα μας» και κάλεσε τους ψηφοφόρους της να στηρίξουν τον Μακρόν στον β' γύρο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υποψήφιος των Πρασίνων, Γιανίκ Ζαντό ο οποίος κάλεσε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν τον Εμανουέλ Μακρόν για να «μπει μπλόκο στην ακροδεξιά».

Ο Γάλλος συντηρητικός Ερίκ Σιοτί δήλωσε σήμερα ότι δεν θα ψηφίσει τον πρόεδρο Μακρόν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 24 Απριλίου.

«Δεν θα δώσω οδηγίες ψήφου σε κανέναν... Οι Γάλλοι πολίτες είναι ελεύθεροι να ψηφίσουν όποιον θέλουν. Αυτό που μπορώ να σας πω απόψε είναι ότι δεν θα ψηφίσω τον Εμανουέλ Μακρόν», δήλωσε ο Σιοτί απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του.

Διαβάστε επίσης:

Προεδρικές εκλογές Γαλλία - Αποτελέσματα: Μακρόν 28,1% - Λεπέν 23,3%