ΚΟΣΜΟΣ

Χαμός σε πτήση με τον Μάικ Τάισον: Γρονθοκόπησε επιβάτη αεροπλάνου γιατί τον ενοχλούσε (vid)

Χαμός σε πτήση με τον Μάικ Τάισον: Γρονθοκόπησε επιβάτη αεροπλάνου γιατί τον ενοχλούσε (vid)
O Μάικ Τάισον.
AP

Άναψαν τα αίματα σε μια πτήση από το Σαν Φρανσίσκο με προορισμό τη Φλόριντα όπου επέβαινε ο διάσημος πυγμάχος Μάικ Τάισον.

Σύμφωνα με όσα μεταδίσει το αμερικάνικο ΤΜΖ ο παλαίμαχος πρωταθλητής θυμήθηκε την παλιά του τέχνη και έβγαλε νοκ άουτ έναν μάλλον ενοχλητικό θαυμαστή του, που ήταν στο πίσω κάθισμα του αεροπλάνου.

Σύμφωνα με το TMZ, ο θαυμαστής εκνεύρισε τον πυγμάχο ο οποίος του έριξε γροθιές στο πρόσωπο και τον άφησε αιμόφυρτο.

Ο Μάικ Τάισον Γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης στις 30 Ιουνίου 1966. Ήταν ο αδιαμφισβήτητος πρωταθλητής βαρέων βαρών , κατακτώντας τους τίτλους WBC (1986-90, 1996-97), WBA (1987-90, 1996) και IBF (1987-90). Κέρδισε τον τίτλο WBC σε ηλικία μόλις 20 ετών, 4 μηνών και 22 ημερών, κερδίζοντας τον Τρέβορ Μπέρμπικ (Trevor Berbick) στο δεύτερο γύρο. Έχει ύψος 1.78 cm και μερικά από τα παρατσούκλια του είναι «Kid Dynamite» και «Iron Mike».

Μεγαλωμένος σε φτωχές συνοικίες του Μπρούκλιν, όπου σε νεαρή ηλικία συμμετείχε σε συμμορίες, ο Τάισον τέθηκε υπό την κηδεμονία και καθοδήγηση του εκπαιδευτή Κας Νταμάτο (Cus D'Amato), ο οποίος είχε ήδη αναδείξει τους πρωταθλητές Φλόιντ Πάτερσον και Χοζέ Τόρες.

Ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επαγγελματίας το 1985 και γρήγορα αναρριχήθηκε στην κορυφή της πυγμαχίας. Επικρίθηκε συχνά για τη βίαιη συμπεριφορά του, τόσο εντός όσο και εκτός του ρινγκ, ωστόσο αναγνωρίζεται ως ένας από τους σπουδαιότερους πυγμάχους.

Επεισοδιακός υπήρξε ο δεύτερος αγώνας του με τον Εβάντερ Χόλιφιλντ το 1996, κατά τον οποίο ο Τάισον δάγκωσε το αυτί του αντιπάλου του, με αποτέλεσμα να ανακληθεί η άδειά του για ένα χρόνο από την αθλητική ένωση της Νεβάδας και να του επιβληθεί πρόστιμο 3 εκατ. δολαρίων.