ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Στην τελική ευθεία για τις προεδρικές εκλογές

Αντίστροφη μέτρηση για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
Αντίστροφη μέτρηση για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
ΑΡ

Εκλογές στη Γαλλία: Αντίστροφη μέτρηση για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία καθώς απομένουν λιγότερες από 24 ώρες για να ανοίξουν οι κάλπες

Λιγότερες από 24 ώρες απομένουν για να ανοίξουν οι κάλπες όπου Μακρόν και Λεπέν θα «κονταροχτυπηθούν» γαι την προεδρία της Γαλλίας. Εκατομμύρια πολίτες της Γαλλίας καλούνται αύριο, Κυριακή 24 Απριλίου να σπεύσουν στις κάλπες για να διαλέξουν τον επόμενο πρόεδρο της χώρας.

Μακρόν και Λεπέν διασταύρωσαν τα ξίφη τους ενόψει στο προεκλογικό τους ντιμπέιτ ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών όπου ο Μακρόν φάνηκε πειστικός αλλά και πιο αλαζόνας.

Η πρώτη δημοσκόπηση για το debate

Ο Εμανουέλ Μακρόν κρίθηκε πως ήταν πιο πειστικός, αλλά και πιο αλαζόνας, από την αντίπαλό του Μαρίν Λεπέν στο προεκλογικό τους ντιμπέιτ ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία που θα διεξαχθεί την Κυριακή.

Η στιγμιαία δημοσκόπηση («sondage flash») του ινστιτούτου Elabe για τον τηλεοπτικό σταθμό BFMTV σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 650 τηλεθεατών 18 ετών και άνω έδειξε πως το 59% έκρινε ότι ο κ. Μακρόν ήταν πιο πειστικός από την κυρία Λεπέν.

Το 2017, ανάλογη έρευνα είχε αναδείξει νικητή της τηλεοπτικής αναμέτρησης των δύο αντιπάλων επίσης τον κ. Μακρόν, πολύ πιο καθαρά (63%).

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών της 24ης Απριλίου ο Μακρόν οδεύει να εξασφαλίσει την επανεκλογή του εξασφαλίζοντας γύρω στο 55,5% των ψήφων ενώ το 2017 είχε επικρατήσει της Μαρίν Λεπέν λαμβάνοντας το 66,1%.

Νικητής με 57% στον δεύτερο γύρο ο Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εμφανίζεται να συγκεντρώνει το 57% των ψήφων στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή και να επικρατεί της ακροδεξιάς αντιπάλου του Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση των OpinionWay και Kea Partners που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Les Echos και του Radio Classique.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε σε δείγμα 2.329 ερωτηθέντων κατά το διάστημα 20-22 Απριλίου, το ποσοστό συμμετοχής στον δεύτερο γύρο αναμένεται να φθάσει το 72%.

Το περιθώριο σφάλματος της δημοσκόπησης ανέρχεται σε +/- 0,9 έως 2 ποσοστιαίες μονάδες.