ΚΟΣΜΟΣ

Οι μυστικές επιστολές του Οσάμα Μπιν Λάντεν - Σχεδίαζε νέες επιθέσεις σαν τους Δίδυμους Πύργους

Οι μυστικές επιστολές του Οσάμα Μπιν Λάντεν - Σχεδίαζε νέες επιθέσεις σαν τους Δίδυμους Πύργους
Σχέδια για νέα αιματοκυλίσματα είχε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν
AP IMAGES

Οι New York Times δημοσίευσαν άγνωστες επιστολές του Σαουδάραβα τρομοκράτη, ο οποίος επιζητούσε ακόμη περισσότερες επιθέσεις σαν εκείνη της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν επιθυμούσε διακαώς να επαναλάβει επιθέσεις παρόμοιες με εκείνης της 11ης Σεπτεμβρίου στους Δίδυμους Πύργους, όπως αναφέρει δημοσίευμα της New York Post.

Η εφημερίδα φέρνει στη δημοσιότητα επιστολές και έγγραφα από τον διαβόητο τρομοκράτη τα οποία είχαν κατασχεθεί από την ομάδα SEAL, που τον είχε εξουδετερώσει στο 2011 στο Πακιστάν. Πρόκειται για περισσότερα από 500.000 έγγραφα τα οποία οι αναλυτές των ΗΠΑ «ξεψάχνισαν» για στοιχεία...

Σύμφωνα με τη Nelly Lahoud, μέλος του κρατικού προγράμματος New America’s International Security, υπήρχαν ξεκάθαρες ενδείξεις πως ο Λάντεν ήθελε διακαώς να επαναλάβει επιθέσεις με αεροπλάνα κατά των ΗΠΑ. Ωστόσο, αφού εντόπισε πως κάτι τέτοιο θα ήταν αρκετά δύσκολο να υλοποιηθεί μετά την 11η Σεπτεμβρίου αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τρένο.

Το σχέδιο προέβλεπε την αφαίρεση κομματιών από τις ράγες ώστε να υπάρξει εκτροχιασμός τρένου με στόχο φυσικά όσους περισσότερες νεκρούς γινόταν.

Το εν λόγω σχέδιο εντοπίζεται σε επιστολές του 2004 σύμφωνα με τη Lahoun, προσθέτοντας παράλληλα πως ο Λάντεν δεν είχε καμία επικοινωνία με τους συντρόφους του για τρία χρόνια ώστε να καλύψει τα ίχνη του από την τρομοκρατική επίθεση της Νέας Υόρκης.

Το 2010, ένα χρόνο πριν από την εκτέλεση του Σαουδάραβα από τους SEAL, επιστολή ανέφερε πως υπήρχε σχέδιο για μαζικές ανατινάξεις τάνκερ στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική, σε μια προσπάθεια διατάραξης της παγκόσμιας οικονομίας.

Αυτό θα γινόταν με βάρκες... αυτοκτονίας, οι οποίες θα ήταν φορτωμένες με εκρηκτικά και φυσικά θα είχαν ως στόχο να πέσουν πάνω στα γεμάτα από καύσιμα, τάνκερ, προκαλώντας τεράστιες εκρήξεις.