ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ο πρόεδρος της βουλής ζητάει να διακοπούν οι προμήθειες αερίου & σε άλλες «μη φιλικές» χώρες

Ρωσία: Ο πρόεδρος της βουλής ζητάει να διακοπούν οι προμήθειες αερίου & σε άλλες «μη φιλικές» χώρες

Ρωσία: «Το ίδιο θα πρέπει να γίνει και με άλλες χώρες που είναι μη φιλικές προς εμάς», δήλωσε ο κ. Δούμας.

Ο πρόεδρος της ρωσικής βουλής δήλωσε σήμερα ότι η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom έλαβε τη σωστή απόφαση, όταν διέκοψε πλήρως τις προμήθειες αερίου στη Βουλγαρία και την Πολωνία, και πρόσθεσε πως η Μόσχα πρέπει να κάνει το ίδιο και με άλλες «μη φιλικές» χώρες.

«Το ίδιο θα πρέπει να γίνει και με άλλες χώρες που είναι μη φιλικές προς εμάς», έγραψε στο λογαριασμό του στο Telegram ο Βιατσεσλάβ Βολόντιν, πρόεδρος της Δούμας, της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου.

«Η Gazprom έχει αναστείλει πλήρως την παροχή φυσικού αερίου στην Bulgargaz (Βουλγαρία) και τη PGNiG (Πολωνία) λόγω της μη καταβολής των πληρωμών σε ρούβλια», επεσήμανε η ρωσική εταιρεία. Παράλληλα προειδοποίησε ότι θα διακοπεί και το φυσικό αέριο στη Γερμανία, την Ουγγαρία και τη Σερβία το οποίο διέρχεται μέσω της Πολωνίας και της Βουλγαρίας σε περίπτωση μη εγκεκριμένης παρακράτησής του από τη Βαρσοβία και τη Σόφια.

«Η Βουλγαρία και η Πολωνία είναι χώρες διέλευσης. Σε περίπτωση μη εγκεκριμένης παρακράτησης του ρωσικού φυσικού αερίου που διέρχεται προς τρίτες χώρες, οι διερχόμενες ποσότητες θα μειωθούν κατ’ αναλογία», τόνισε η Gazprom.