ΚΟΣΜΟΣ

Ανατροπή στην υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν Μακάν: Ο Γερμανός ύποπτος λέει οτι έχει άλλοθι

H Mαντλίν Μακάν
H Mαντλίν Μακάν

Ο βασικός ύποπτος στην πολύκροτη υπόθεση  της μικρής Μαντλίν Μακάν, ο βασικός ύποπτος λέει οτι έχει άλλοθι. Σήμερα (3/5) συμπληρώνονται δεκαπέντε χρόνια απο το θρίλερ εξαφάνισης της μικρής Βρετανίδας

«Είναι βασικό για μας να αποκαλυφθεί η αλήθεια», λένε η Kέιτ και ο Τζέρι Μακάν στην 15η επέτειο από την εξαφάνιση της κόρης τους

Ο άνδρας που είναι ύποπτος για την απαγωγή της Mακάν φέρεται να ισχυρίστηκε ότι έκανε σεξ σε ένα φορτηγάκι τη στιγμή της εξαφάνισης του κοριτσιού, με μια γυναίκα που είπε ότι θα του προσφέρει άλλοθι.

Ο Κριστιάν Μπρικνέρ αποκαλύφθηκε το 2020 ως ο κύριος ύποπτος σε μια γερμανική έρευνα για την εξαφάνιση της μικρής στην Πορτογαλία πριν απο ακριβώς 15 χρόνια- και τον περασμένο μήνα κατονομάστηκε επίσημα ύποπτος από την πορτογαλική αστυνομία

Ενώ οι γερμανοί εισαγγελείς λένε ότι τα στοιχεία τηλεπικοινωνιών δείχνουν ότι ο Μπρικνέρ έλαβε ένα τηλεφώνημα στις 3 Μαΐου του 2007 κοντά στο εξοχικό διαμέρισμα της Πραία ντα Λους, από το οποίο χάθηκε η τρίχρονη τοτε Μαντλίν, σήμερα φέρεται να ισχυρίζεται ότι βρισκόταν μίλια μακριά από την επίμαχη τοποθεσία, παρέα με μία νεαρή Γερμανίδα.

Ο 44χρονος επιμένει ότι οδήγησε τη γυναίκα η οποία έκανε διακοπές με τους γονείς της στο αεροδρόμιο του Φάρο για την πτήση της επιστροφής την επόμενη μέρα, και τους σταμάτησαν για να τους φωτογραφίσουν σε έλεγχο της αστυνομίας, σύμφωνα με το Sky News. Στη συνέχεια, η γυναίκα συνελήφθη από την ασφάλεια του αεροδρομίου επειδή μετέφερε παράνομο σπρέι πιπεριού και αργότερα εμφανίστηκε στο δικαστήριο, σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι γονείς της μικρής Μαντλίν λένε ότι η ανακάλυψη της αλήθειας είναι «ουσιώδης» 15 χρόνια μετά. Ενώ προηγουμένως δεν μπορούσε να θυμηθεί το πλήρες όνομα της γυναίκας, ο Γερμανός ύποπτος κατάφερε από τότε να την ταυτοποιήσει και πιστεύει ότι οι πορτογαλικές αρχές πρέπει να έχουν αρχείο με τις συναντήσεις, ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός.

Κατά τη διερεύνηση του βιασμού μιας 72χρονης γυναίκας για την οποία ο Μπρικνέρ εκτίει τώρα ποινή φυλάκισης επτά ετών στη Γερμανία, η αστυνομία βρήκε μια φωτογραφία της γυναίκας να είναι ξαπλωμένη στο φορτηγό του.

Όμως ο Γερμανός εισαγγελέας Χανς Κρίστιαν Βόλτερς, ο οποίος ηγείται της από κοινού έρευνας με ντετέκτιβ από την Πορτογαλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, φάνηκε να έρχεται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς ενός πιθανού άλλοθι.

«Στην πραγματικότητα δεν βρήκαμε ούτε ένα κομμάτι του παζλ τα δύο χρόνια που θα βοηθούσε κατά κάποιο τρόπο να αθωώσει τον Κρίστιαν Μπ», είπε ο κ. Γούλτερς στο Sky News. «Επομένως, δεν είναι τίποτα που θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να συνιστά άλλοθι ή κάτι τέτοιο»

Την ίδια στιγμή υπάρχουν αναφορές ότι Βρετανοί ερευνητές βρήκαν άλλοθι για τον Μπρικνερ κατά τη διάρκεια των ημερών γύρω από την εξαφάνιση της Μαντλίν και ένα ντοκιμαντέρ του Channel 5 που προβλήθηκε την Τρίτη φέρεται να περιλαμβάνει τέσσερα διαφορετικά άτομα που το υποστηρίζουν. Η πορτογαλική αστυνομία ονόμασε τον Bruckner επίσημα ύποπτο στις 21 Απριλίου. Είναι η πρώτη φορά που ταυτοποιούν έναν ύποπτο για την υπόθεση.

Διαβάστε επίσης:

«Μαύρη επέτειος» για τη Μαντλίν Μακάν: Πλησιάζει η ώρα της δικαίωσης 15 χρόνια μετά;