ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Νεκρός στρατιώτης από πυροβολισμούς στη Δυτική Όχθη

Ισραήλ: Νεκρός στρατιώτης από πυροβολισμούς στη Δυτική Όχθη

Η κατάσταση στη Δυτική Όχθη κινδυνεύει να βγει εκτός ελέγχου ενώ σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη μεταφορά της σορού της Παλαιστίνιας δημοσιογράφου του Al Jazeera, Σιρίν Αμπού Άκλεχ.

Ένας Ισραηλινός στρατιώτης που τραυματίστηκε σε επιδρομή του στρατού κοντά στην παλαιστινιακή πόλη Τζενίν, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, υπέκυψε στα τραύματά του, ανακοίνωσε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ.

«Σήμερα χάσαμε έναν αληθινό ήρωα, έναν γενναίο πολεμιστή (...) που έθεσε τον εαυτό του σε κίνδυνο για την ασφάλεια του Ισραήλ», κατά τη διάρκεια επιχείρησης "κατά των τρομοκρατών" κοντά στην Τζενίν, αναφέρει ο πρωθυπουργός στην ανακοίνωση.

Η περιοχή αυτή έχει γίνει πεδίο συγκρούσεων τις τελευταίες μέρες, όπου την Τετάρτη σκοτώθηκε η Παλαιστίνια δημοσιογράφος Σιρίν Αμπού Άκλεχ.

Επεισόδια στην Παλαιστίνη

Συγκρούσεις ξέσπασαν στον περίβολο του νοσοκομείου Σαν Ζοζέφ της Ιερουσαλήμ κατά την έξοδο του φέρετρου με τη σορό της δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού Άκλεχ όταν η ισραηλινή αστυνομία διέλυσε το πλήθος που κρατούσε παλαιστινιακές σημαίες, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου και τοπικά ΜΜΕ.

Πλάνα που μετέδωσε το δίκτυο Palestine TV δείχνουν το φέρετρο της δημοσιογράφου του Αλ Τζαζίρα, που σκοτώθηκε προχθές Τετάρτη στη διάρκεια μιας ισραηλινής επιδρομής στη Δυτική Όχθη, να κινδυνεύει να πέσει στο έδαφος ενώ Ισραηλινοί αστυνομικοί διαλύουν το πλήθος.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν τις ισραηλινές δυνάμεις να εισορμούν στον περίβολο του νοσοκομείου στην κατεχόμενη και προσαρτημένη Ανατολική Ιερουσαλήμ.