ΚΟΣΜΟΣ

Σανγκάη: Επιστροφή στην «κανονικότητα» από την 1η Ιουνίου

H Σανγκάη επιστρέφει στην κανονικότητα
H Σανγκάη επιστρέφει στην κανονικότητα
ΑΡ

Η Σανγκάη σχεδιάζει να αυξήσει σταδιακά τις εσωτερικές πτήσεις και τις σιδηροδρομικές υπηρεσίες, ενώ από σήμερα (16/5) θα ανοίξει ξανά σούπερ μάρκετ, ψιλικατζίδικα και  φαρμακεία.

Η Σανγκάη «ανοίγει» ξανά και επιτρέπει την επανέναρξη της κανονικής ζωής από την 1η Ιουνίου, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της πόλης, προθέτοντας ότι 15 από τις 16 περιφέρειές της κινεζικής μεγαλούπολης είχαν εξαλείψει τα κρούσματα εκτός των περιοχών καραντίνας.

Η αντιδήμαρχος Zονγκ Μινγκ, μιλώντας σε μια καθημερινή διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, έδωσε σαφές χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή στην κανονικότητα για τα 25 εκατομμύρια ανθρώπους της πόλης που έχουν κουραστεί μετά από εβδομάδες σκληρής καραντίνας και ασυνεπή μηνύματα για το τι μέλλει γενέσθαι.

Αξιωματούχοι της Σανγκάης ανακοίνωσαν οτι η επιδημία στην πόλη έχει τεθεί υπό έλεγχο, αλλά δήλωσαν επίσης ότι στόχος τους είναι να αποτρέψουν την ανάκαμψη των λοιμώξεων μέχρι τις 21 Μαΐου , πράγμα που σημαίνει ότι πολλά περιοριστικά μέτρα θα παραμείνουν σε ισχύ.

Η εξάλειψη των κρουσμάτων εκτός των περιοχών καραντίνας είναι βασική προϋπόθεση για την επανέναρξη της κανονικής ζωής στο πλαίσιο της αυστηρής πολιτικής της Κίνας για μηδενικά κρούσματα COVID-19.

Το lockdown της Σανγκάης, μαζί με τους περιορισμούς κατά του κορονοϊού σε πολλές άλλες κινεζικές πόλεις, έχουν πλήξει τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο και έχουν διαταράξει τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού.

Οι περιορισμοί σε εκατοντάδες εκατομμύρια καταναλωτές και εργαζόμενους σε δεκάδες άλλες πόλεις έχουν πλήξει τις λιανικές πωλήσεις, τη βιομηχανική παραγωγή και την απασχόληση, αυξάνοντας τους φόβους ότι η οικονομία θα μπορούσε να συρρικνωθεί το δεύτερο τρίμηνο.

Διαβάστε επίσης:

Oι νεο-άστεγοι της πλούσιας Σανγκάης: Xιλιάδες άνθρωποι κοιμούνται στους δρόμους μετά το lockdown