ΚΟΣΜΟΣ

Το «μπράβο» του Έλον Μασκ στο Νetflix - Η οδηγία της πλατφόρμας που επαίνεσε ο μεγιστάνας

O Ελον Μασκ
O Ελον Μασκ
A.P

Οι νέες οδηγίες εταιρικής κουλτούρας του Netflix λένε ότι το προσωπικό οφείλει να παραιτηθεί αν εργάζεται με περιεχόμενο που θεωρεί επιβλαβές. Ο Eλον Μασκ έκανε λόγο για μία «καλή κίνηση»

Ο Έλον Μασκ επαίνεσε το Netflix για τις νέες οδηγίες εταιρικής κουλτούρας που λένε ότι ο κολοσσός μπορεί να μην είναι το καλύτερο μέρος για υπαλλήλους που αδυνατούν να εργαστούν σε περιεχόμενο με το οποίο διαφωνούν ή θεωρούν επιβλαβές.

Σε απάντηση σε ένα tweet σχετικό με τις νέες οδηγίες, ο μεγιστάνας είπε ότι ήταν μια «καλή κίνηση». Το Netflix ενημέρωσε πρόσφατα τις οδηγίες εταιρικής κουλτούρας για πρώτη φορά από το 2017 για να συμπεριλάβει μια νέα ενότητα με τίτλο «Καλλιτεχνική Έκφραση»

«Δεν θα αρέσουν σε όλους ούτε θα συμφωνήσουν όλοι με τα πάντα στην υπηρεσία μας», αναφέρουν οι οδηγίες, προσθέτοντας ότι «επιτρέπουμε στους θεατές να αποφασίσουν τι τους ταιριάζει, αντί να λογοκρίνουν το Netflix συγκεκριμένους καλλιτέχνες ή φωνές».

«Ως υπάλληλοι υποστηρίζουμε την αρχή ότι το Netflix προσφέρει μια ποικιλία ιστοριών, ακόμα κι αν βρίσκουμε ορισμένους τίτλους αντίθετους με τις δικές μας προσωπικές αξίες. Ανάλογα με τον ρόλο σας, μπορεί να χρειαστεί να δουλέψετε σε τίτλους που θεωρείτε επιβλαβείς. Aν δυσκολεύεστε να υποστηρίξετε το εύρος του περιεχομένου μας, το Netflix μπορεί να μην είναι το καλύτερο μέρος για εσάς», αναφέρει η οδηγία.

Η αλλαγή πολιτικής του Netflix ήρθε αφού η πλατφόρμα παρουσίασε απώλεια ρεκόρ συνδρομητών, την οποία η εταιρεία απέδωσε στον αυξημένο ανταγωνισμό, την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης και παράγοντες όπως ο πληθωρισμός και η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Το Netflix ανακοίνωσε ότι έχασε 200.000 συνδρομητές, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια που η εταιρία ανέφερε μείωση συνδρομητών.

Ο Μασκ είχε αποδώσει πρόσφατα την απώλεια των συνδρομητών του Netflix στο γεγονός ότι «ξύπνησαν. Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με καθαρή περιουσία άνω των 260 δισεκατομμυρίων δολαρίων, απαντώντας σε μια αναφορά σχετικά με τα απογοητευτικά νούμερα του Netflix, έγραψε στο Twitter πρόσφατα ότι «ο ιός του woke mind κάνει το Netflix να μη βλέπεται».

Αν και ο Μασκ δεν διευκρίνισε γιατί οι εκπομπές του Netflix συμβάλλουν στον «ιό της εγρήγορσης» που σκοτώνει τον γίγαντα του streaming, συμφώνησε με έναν ακόλουθο που ισχυρίστηκε ότι «ο ιός της εγρήγορσης είναι η μεγαλύτερη απειλή για τον πολιτισμό». Ο Μασκ απάντησε: «Ναι».

Οι απόψεις του Μασκ σχετικά με το περιεχόμενο του διαδικτύου έχουν τεθεί υπό αυξημένο έλεγχο από τότε που ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα αγοράσει το Twitter σε μια συμφωνία 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων και θα το μετατρέψει σε καταφύγιο για την ελευθερία του λόγου.

Διαβάστε επίσης:

To internet του Elon Musk μπαίνει στα σπίτια μας: Πόσο κοστίζει;