ΚΟΣΜΟΣ

Πεκίνο: Μίνι lockdown στην πρωτεύουσα της Κίνας - Το τίμημα της «μηδενικής ανοχής» στον κορονοϊό

Επεκτείνεται το lockdown στο Πεκίνο
Επεκτείνεται το lockdown στο Πεκίνο
ΑP

Το Πεκίνο επιβάλλει νέους αυστηρούς περιορισμούς στο πλαίσιο της πολιτικής «μηδενικής ανοχής» απέναντι στον κορονοϊό

Οι αρχές στο Πεκίνο περιόρισαν περισσότερους κατοίκους στα σπίτια τους σήμερα Τρίτη (17/5) σε μια προσπάθεια 3 εβδομάδων για τον έλεγχο μιας μικρής αλλά επίμονης εστίας COVID-19 στην κινεζική πρωτεύουσα.

Επτά περιοχές στην περιοχή Φενγκτάι της πόλης ορίστηκαν ζώνες αποκλεισμού για τουλάχιστον μία εβδομάδα, με τους ανθρώπους να δέχονται εντολή να μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους σε μια περιοχή που καλύπτει περίπου 5 χιλιόμετρα. Η περιοχή βρίσκεται κοντά σε μια αγορά τροφίμων που έκλεισε επ' αόριστον το Σάββατο.

Οι έξτρα περιορισμοί ανακοινώνονται καθώς η Σανγκάη, η μεγαλύτερη πόλη της Κίνας, αρχίζει σιγά-σιγά να χαλαρώνει το lockdown σε όλη την πόλη που έχει «παγιδεύσει» το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της για περισσότερες από έξι εβδομάδες. Η έξαρση των κρουσμάτων σε Πεκίνο και Σανγκάη, τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, έχουν επικεντρώσει την προσοχή στο εάν η Κίνα μπορεί να διατηρήσει την αυστηρή της πολιτική, καθώς πολλές άλλες χώρες χαλαρώνουν τους περιορισμούς.

Η Κίνα κατέγραψε 1.100 νέα κρούσματα τη Δευτέρα, ανακοίνωσε την Τρίτη η Εθνική Επιτροπή Υγείας. Από αυτούς, περίπου 800 ήταν στη Σαγκάη και 52 στο Πεκίνο. Ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων στη Σανγκάη μειώνεται σταθερά για περισσότερες από δύο εβδομάδες, αλλά οι αρχές κινήθηκαν αργά για να χαλαρώσουν τους περιορισμούς, απογοητεύοντας τους κατοίκους.

Στο Πεκίνο, ο αριθμός των κρουσμάτων έχει παραμείνει σταθερός, αλλά νέες εστίες παρουσιάζονται σε διάφορα μέρη της πόλης. Εκπρόσωπος του δήμου είπε ότι η προτεραιότητα του Πεκίνου είναι να ελέγξει άτομα που σχετίζονται με το σύμπλεγμα στη χονδρική αγορά τροφίμων και να απομονώσει όσους είναι θετικοί. Μια δεύτερη χονδρική αγορά τροφίμων στην περιοχή Fengtai έκλεισε την Τρίτη.

Το μεγαλύτερο μέρος του Πεκίνου δεν είναι σε lockdown, αλλά οι δρόμοι είναι πολύ πιο ήσυχοι από ό,τι συνήθως, με πολλά καταστήματα κλειστά και ανθρώπους να εργάζονται από το σπίτι.

Διαβάστε επίσης:

Σκηνές αλλοφροσύνης στο Πεκίνο - Ουρές στα σούπερ μάρκετ υπό το φόβο του lockdown