ΚΟΣΜΟΣ

Ολένα Ζελένσκα: Συνέντευξη της πρώτης κυρίας της Ουκρανίας στο BBC – Τι είπε για τον σύζυγό της

Ολένα Ζελένσκα: Συνέντευξη της πρώτης κυρίας της Ουκρανίας στο BBC – Τι είπε για τον σύζυγό της
Η Ολένα Ζελένσκα
bbc

Στην βρετανική κρατική τηλεόραση μίλησε - μαζί με τον σύζυγό της - η πρώτη κυρία της Ουκρανίας 

Η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας, Ολένα Ζελένσκαa έδωσε μια σπάνια συνέντευξη με τον σύζυγό της, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Αυτή είναι μόλις η δεύτερη φορά που το ζευγάρι εμφανίζεται μαζί από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία.

Στη συνέντευξή της η Ολένα ανέφερε μεταξύ άλλων ότι παρόλο που δεν είχε δει τον σύζυγό της για δυόμισι μήνες, ο πόλεμος δεν μπορούσε να τον πάρει μακριά της.

Η Ολένα Βολοντιμίριβνα Ζελένσκα γεννήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου του 1978 και είναι σεναριογράφος. Τον Δεκέμβριο του 2019, η Ζελένσκα συμπεριλήφθηκε στην λίστα με τους 100 Ουκρανούς με την μεγαλύτερη επιρροή από το περιοδικό Focus, καταλαμβάνοντας την 30η θέση.

Η Ολένα Κιγιάσκο γεννήθηκε στο Κριβί Ριχ. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στο Εθνικό Πανεπιστήμιο του Κριβί Ριχ. Εργάστηκε ως συγγραφέας στην εταιρεία παραγωγής Kvartal 95.

Τηλεφωνική συνομιλία Ντράγκι-Ζελένσκι

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι είχε απόψε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για τις τελευταίες εξελίξεις του πολέμου στην χώρα του.

Όπως έκανε γνωστό η ιταλική προεδρία της κυβέρνησης, κατά την συνομιλία, ο Μάριο Ντράγκι επιβεβαίωσε την σταθερή στήριξη της Ιταλίας προς την Ουκρανία, με αναφορά, ιδίως, στην ανάγκη να εγκριθεί το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, να ξανανοίξουν τα λιμάνια, αλλά και σε ό,τι αφορά την παροχή στήριξης στο ουκρανικό αίτημα για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωσης