ΚΟΣΜΟΣ

Τέξας: 7-11 ετών τα 19 παιδιά που σκότωσε ο 18χρονος - Πυροβολούσε αδιακρίτως μέσα στο σχολείο

Τέξας: 7-11 ετών τα 19 παιδιά που σκότωσε ο 18χρονος - Πυροβολούσε αδιακρίτως μέσα στο σχολείο
Νεκρός ο 18χρονος δράστης του μακελειού στο δημοτικό σχολείο στο Τέξας - Οι ανατριχιαστικές μαρτυρίες - Το μήνυμα Μπάιντεν για την οπλοκατοχή
AP PHOTO

Νεκρός ο 18χρονος δράστης του μακελειού στο δημοτικό σχολείο στο Τέξας - Οι ανατριχιαστικές μαρτυρίες - Το μήνυμα Μπάιντεν για την οπλοκατοχή

Συγκλονισμένη είναι για άλλη μια φορά η αμερικανική κοινωνία από το μακελειό που σημειώθηκε σε δημοτικό σχολείο στο Τέξας όταν ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος άνοιξε πυρ και σκότωσε, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, 19 παιδιά και δύο ενήλικους πριν τελικά να πέσει και ο ίδιος νεκρός από πυρά αστυνομικών.

Σύμφωνα με το CNN τα παιδιά που έπεσαν νεκρά από τα πυρά του 18χρονου είναι ηλικίας 7-11 ετών ενώ από τους ενήλικες που σκότωσε ο Ράμος έχει ταυτοποιηθεί μια δασκάλα, η Έβα Μιρέλες, η οποία εργαζόταν 17 χρόνια στο σχολείο.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν ότι ο Ράμος όταν μπήκε στο δημοτικό σχολείο της κοινότητας Ουβάλντε, στο Τέξας, λίγο μετά τις 11 το πρωί (τοπική ώρα) άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως δεξιά-αριστερά με τα κίνητρά του να παραμένουν για την ώρα άγνωστα.

Από την τρομακτική, όπως τη χαρακτήρισε, επίθεση του 18χρονου τραυματίστηκαν τουλάχιστον άλλα 15 παιδιά, δύο ενήλικες και δύο αστυνομικοί όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο Ράμος, ο οποίος είναι μαθητής λυκείου στην περιοχή, έφτασε με ένα όχημα στο σχολείο και αφού το εγκατέλειψε «άρχισε να σφάζει με ακατανόητο τρόπο» όποιον έβρισκε μπροστά του.

Αυτός είναι ο δράστης του μακελειού στο Τέξας

Ο Σαλβαδόρ Ράμος, ο φερόμενος ως δράστης του μακελειού με τα 18 νεκρά παιδιά σε δημοτικό σχολείο στο Τέξας, είχε έναν λογαριασμό στο Instagram στον οποίο είχαν αναρτηθεί τρεις φωτογραφίες.

Στη μια εξ αυτών πόζαρε ο ίδιος ο Ράμος στον φωτογραφικό φακό, στη δεύτερη είχε φωτογραφίσει δύο όπλα και στην τρίτη υπήρχε μια φωτογραφία με τον γεμιστήρα ενός όπλου.

Ο επίμαχος λογαριασμός, πάντως, μετά το μακελειό έχει απενεργοποιηθεί.

Το μήνυμα Μπάιντεν για το μακελειό στο Τέξας

Στο μακελειό στο δημοτικό σχολείο στο Τέξας αναφέρθηκε με έκτακτο μήνυμά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος απηύθυνε έκκληση να αντιμετωπιστεί η μάστιγα των επιθέσεων με τη χρήση πυροβόλων όπλων.

«Πότε για τ’ όνομα του Θεού θα ορθώσουμε το ανάστημά μας μπροστά στο λόμπι των όπλων;» διερωτήθηκε ο 78χρονος Μπάιντεν. «Είμαι αποκαρδιωμένος και κουρασμένος», πρόσθεσε.

Χαρακτήρισε αδιανόητο το γεγονός ότι σχολιαρόπαιδα βλέπουν τους φίλους τους να πεθαίνουν λες και βρίσκονται σε πεδίο μάχης ενώ είναι στα σχολεία τους.

Παρότι αναγνώρισε πως είναι πολλά αυτά που δεν γνωρίζουν ακόμη οι αμερικανικές αρχές για τη σφαγή στο Τέξας, τόνισε πως θεωρεί λάθος οποιοσδήποτε 18χρονος να είναι σε θέση να αγοράζει όπλα όπως τουφέκια εφόδου.

Διεμήνυσε πως οι Αμερικανοί δεν θα ξεχάσουν αυτούς που παρεμποδίζουν ή καθυστερούν την προώθηση νομοθεσίας για την οπλοκατοχή που είναι βασισμένη στην κοινή λογική και κατέληξε: «Είναι καιρός να δράσουμε. Μπορούμε να κάνουμε τόσο πολλά περισσότερα».

Νεκρός ο δράστης

Ο 18χρονος ύποπτος για το μακελειό, Σαλβαδόρ Ράμος, δολοφόνησε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς «με βάρβαρο και παράλογο τρόπο» μέσα στο σχολείο, στην πόλη Ουβάλντε, είπε νωρίτερα ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σκότωσε τη γιαγιά του πριν το μακελειό

Ο 18χρονος Σαλβαντόρ Ράμος, μαθητής σε λύκειο της περιοχής, φέρεται να σκότωσε τη γιαγιά του προτού εισβάλει στο δημοτικό σχολείο και αρχίσει να πυροβολεί σκορπώντας τον θάνατο, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

«Πιστεύεται ότι εγκατέλειψε το όχημά του και μετά μπήκε στο Δημοτικό Σχολείο Ρομπ στο Ουβάλντε με ένα πιστόλι και μπορεί να είχε και τουφέκι», πρόσθεσε ο Άμποτ σε συνέντευξη Τύπου.

Η κοινότητα Ουβάλντε βρίσκεται περίπου 130 χιλιόμετρα δυτικά του Σαν Αντόνιο. Η περιοχή έχει αποκλειστεί, ενώ έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε διαφορετικά νοσοκομεία του Τέξας.

Μεσίστιες οι σημαίες με διαταγή Μπάιντεν

Λίγο αργότερα, ο Μπάιντεν διέταξε οι σημαίες των ΗΠΑ να κυματίζουν μεσίστιες στον Λευκό Οίκο, σε όλα τα δημόσια κτίρια και τους δημόσιους χώρους ως το Σάββατο 28η Μαΐου, σε «ένδειξη σεβασμού για τα θύματα» της επίθεσης νεαρού ενόπλου σε σχολείο του Τέξας, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 15 άνθρωποι, 14 μαθητές και μέλος του διδακτικού προσωπικού, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του.

Διαβάστε επίσης:

Μακελειό σε σχολείο του Τέξας: 18χρονος σκότωσε 18 παιδιά και τρεις εκπαιδευτικούς