ΚΟΣΜΟΣ

Φλόριντα: Γιαγιά πυροβόλησε και σκότωσε εισβολέα που μπήκε σπίτι της - «Είμαι μαχήτρια» δήλωσε

Η «σούπερ γιαγιά» από τη Φλόριντα
Η «σούπερ γιαγιά» από τη Φλόριντα

Μία 69χρονη γιαγιά από τη Φλόριντα πυροβόλησε και σκότωσε ένανα άνδρα που μπήκε στο σπίτι της.

Μια γιαγιά από τη Φλόριντα πυροβόλησε και σκότωσε έναν εισβολέα που μπήκε στο σπίτι και αργότερα εξήγησε στους δημοσιογράφους ότι είναι «μαχήτρια». Η Βιρτζίνια Μόρισον είπε ότι χαλάρωνε στο σπίτι της στο Azalea Park με τον 80χρονο σύντροφό της, Τσάρλι, το Σάββατο όταν άκουσε την εξώπορτα να ανοίγει, σύμφωνα με το WESH 2 News.

Είπε στους αστυνομικούς ότι ο 38χρονος Εζεκιέλ Ροζάριο-Τόρες μπήκε μέσα στο σπίτι της χωρίς να πει λέξη και το πρόσωπό του ήταν «εντελώς κενό». Η ξαφνιασμένη ιδιοκτήτρια του σπιτιού είπε ότι άρπαξε γρήγορα μια λαβή σκούπας και τον χτύπησε δύο φορές στο πρόσωπο ενώ φώναζε στον σύντροφό της να πάρει το πιστόλι του.

H 69χρονη γιαγιά μιλάει σε δημοσιογράφους

Ο 80χρονος άρπαξε το όπλο του και πυροβόλησε κοντά στα πόδια του απρόσκλητου επισκέπτη πριν καλέσει την άμεση δράση, σύμφωνα με αναφορές. Ο Ροζάριο-Τόρες στη συνέχεια αποσύρθηκε στην πίσω αυλή, αλλά αρνήθηκε να εγκαταλείψει την ιδιοκτησία, είπε η Μόρισον.

Τότε ήταν που αποφάσισε να πάρει το δικό της όπλο από ένα ντουλάπι κοντά στο κρεβάτι της. «Πυροβολώ με όπλα από τότε που ήμουν 10 χρονών. Μεγάλωσα σε μια φάρμα γαλακτοπαραγωγής στο Τενεσί. Έπρεπε να ξέρουμε πώς να πυροβολούμε κροταλίες», είπε η Μόρισον στην Orlando Sentinel. «Δεν χρειάστηκε ποτέ να πυροβολήσω κάποιον μέχρι σήμερα».

Ο Μόρισον είπε ότι επέστρεψε έξω και είδε τον άνδρα, ο οποίος άρχισε να προχωρά προς το μέρος της. «Βγήκα από την πίσω πόρτα, έφτασα στον φράχτη και με είδε», είπε «Ερχόταν προς το μέρος μου. Έριξα έναν πυροβολισμό από πάνω του». «Πίσω, φίλε, θα σε πυροβολήσω. Απλώς συνέχισε να έρχεται προς το μέρος μου. Οπότε τον πυροβόλησα» είπε

O 38χρονος άνδρας που έπεσε νεκρός

Οι αστυνομικοί που απάντησαν τον βρήκαν στο έδαφος μέσα σε μια λίμνη αίματος και αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός του σε τοπικό νοσοκομείο. «Δεν ήξερα τι θα έκανε, αλλά ήξερα ότι έπρεπε να προστατεύσω τον εαυτό μου. Είμαι μαχήτρια. Υπερασπίζομαι τον εαυτό μου», είπε η η Mόρισον στο FOX 35.

Οι αξιωματούχοι θα ερευνήσουν τον πυροβολισμό, αλλά δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον της. Η γιαγιά δηλώνει στενοχωρημένη που αφαίρεσε μία ζωή, αλλά αναγκάστηκε για να προστατεύσει την ίδια και την περιουσία της. «Αυτό είναι το βασικό θέμα, αναρωτιέμαι αν ο Θεός θα με συγχωρήσει που αφαίρεσα μια ζωή. Με ενοχλεί», είπε.