ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στο Τέξας: 19 ένστολοι περίμεναν ενισχύσεις - «Ήταν λάθος μας» λέει η Αστυνομία

Μακελειό στο Τέξας: 19 ένστολοι περίμεναν ενισχύσεις - «Ήταν λάθος μας» λέει η Αστυνομία
Η αστυνομία πήρε τη «λάθος απόφαση» καθυστερώντας την επέμβασή της στο σχολείο της, δηλώνει Τεξανός αξιωματούχος
AP

Παραδοχή αποτυχίας της αστυνομίας για το μακελειό στο Τέξας - «Ήταν λάθος απόφαση»

Η αστυνομία πήρε τη «λάθος απόφαση» την Τρίτη μη μπαίνοντας γρήγορα μέσα στο σχολείο της μικρής πόλης Ουβάλντε όπου είχε οχυρωθεί μέσα σε μια τάξη ένας σκοπευτής ο οποίος διέπραξε μακελειό, δήλωσε σήμερα ο Στίβεν Μακ Κράου, ο διευθυντής του υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας.

«Όπως αποδείχθηκε, τώρα, ασφαλώς και δεν ήταν η σωστή απόφαση. Ήταν η λάθος απόφαση, τελεία και παύλα», δήλωσε όταν ρωτήθηκε για τον χρόνο που χρειάστηκε για την επέμβαση των δυνάμεων της τάξης, η οποία επικρίθηκε έντονα. Δεκαεννιά πράκτορες που βρίσκονταν επί τόπου περίμεναν μια μονάδα επέμβασης της αστυνομίας των συνόρων, σχεδόν μια ώρα μετά την εισβολή που σκοπευτή, του Σαλβαδόρ Ράμος, μέσα στο σχολείο.

«Ήταν λάθος η απόφαση της αστυνομίας όταν πίστεψε ότι είχε ένα άτομο που είχε οχυρωθεί που δεν ήταν πλέον ενεργός σκοπευτής σε σχολείο του Τέξας. Τελεία και παύλα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Τέξας: Ο δράστης είχε συλληφθεί πριν χρόνια

Ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός από το Τέξας, Τόνι Γκονζάλες, είπε ότι ο Σαλβαδόρ Ράμος, ο ένοπλος στην επίθεση στο Ουβάλντε, συνελήφθη πριν από τέσσερα χρόνια ως ανήλικος, αφού είπε σε ανθρώπους ότι «σχεδίαζε να πυροβολήσει σε ένα σχολείο μόλις κλείσει τα 18 του».

Ο Γκονζάλες διατύπωσε αυτούς τους ισχυρισμούς στο FOX News το πρωί της Παρασκευής. «Αυτό δεν είναι φήμη. Το έμαθα αργά χθες το βράδυ: "Ο δολοφόνος συνελήφθη πριν από χρόνια, πριν από τέσσερα χρόνια, επειδή είχε αυτό το σχέδιο, όταν θα γίνει τελειόφοιτος το 2022, θα πυροβολήσει σε ένα σχολείο"».

«Κάτι έγινε στο μεταξύ, που του επέτρεψε να προχωρήσει στο σχέδιό του, πρέπει να βρούμε όλα τα στοιχεία», είπε ο ίδιος. «Πρέπει να καταλάβουμε τι συνέβη. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν θα ξανασυμβεί».

Ο Γκονζάλες αργότερα πρόσθεσε: «Έχω την εντύπωση ότι αυτός και ένα άλλο άτομο συζητούσαν, σχεδίαζαν πράγματα. Η αστυνομία το εξέτασε και τον συνέλαβε. Πήγε σε αναμορφωτήριο ανηλίκων, απ’ ό,τι ξέρω, πήγε σε σωφρονιστικό ίδρυμα».

Σχετικές ειδήσεις