ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Τουλάχιστον 28 νεκροί από τις σφοδρές βροχοπτώσεις

Βραζιλία: Τουλάχιστον 28 νεκροί από τις σφοδρές βροχοπτώσεις
AP Photo

Τουλάχιστον 28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους «τις τελευταίες 24 ώρες» στη βορειοανατολική Βραζιλία εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων που πλήττουν από την Τρίτη την περιοχή Ρεσίφε, πρωτεύουσα της πολιτείας Περναμπούκο, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές χθες Σάββατο.

«Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 28 θάνατοι», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Πολιτική Προστασία της Βραζιλίας.

Το πιο πολύνεκρο δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν 19 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο σε μια «μεγάλη κατολίσθηση» στην περιοχή Ζαρντίμ Μοντεβέρδε. Άλλοι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε κατολίσθηση στην περιοχή Καμαραγίμπε. Δύο θάνατοι αναφέρθηκαν στο Ρεσίφε και άλλος ένας στο Ζαμποτάο ντος Γουαραράπες.

Συνολικά, 33 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην πολιτεία Περναμπούκο από τότε που οι καταιγίδες άρχισαν να πλήττουν την περιοχή τη νύχτα της Τρίτης. «Άλλοι πέντε θάνατοι είχαν καταγραφεί κατά τη διάρκεια της καταιγίδας την Τρίτη», αναφέρει η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας.

Οι καταρρακτώδεις βροχές υποχρέωσαν σχεδόν 1.000 κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω πλημμυρών και κατολισθήσεων.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνονται πλημμυρισμένοι δρόμοι, σπίτια που κατέρρευσαν και κατολισθήσεις.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι βροχές αναμένεται να συνεχιστούν το επόμενο 24ωρο στην πολιτεία Περναμπούκο.

Πέρυσι, εκατοντάδες Βραζιλιάνοι έχασαν τη ζωή τους σε πλημμύρες και κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από έντονες βροχοπτώσεις.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων