ΚΟΣΜΟΣ

Σανγκάη: Καταργεί τους «παράλογους περιορισμούς» για τις επιχειρήσεις

Aνοίγει ξανά η Σανγκάη
Aνοίγει ξανά η Σανγκάη
ΑΡ

Η Σανγκάη, η οικονομική πρωτεύουσα της Κίνας πρόκειται να άρει τους περιορισμούς κατά της Covid-19

Οι αρχές στη Σανγκάη ανακοίνωσαν ότι ορισμένα μέτρα που επιβλήθηκαν σε επιχειρήσεις για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας θα αρθούν από την Τετάρτη. Έχουν επίσης εισαχθεί σχέδια για τη στήριξη της οικονομίας της πόλης, η οποία έχει πληγεί σκληρά από τους περιορισμούς. Το εμπορικό κέντρο βρίσκεται σε αυστηρό lockdown εδώ και σχεδόν δύο μήνες.

Εν τω μεταξύ, η πρωτεύουσα της Κίνας, το Πεκίνο, άνοιξε εκ νέου τμήματα του συστήματος δημόσιων συγκοινωνιών, καθώς και ορισμένα εμπορικά κέντρα και άλλους χώρους, καθώς οι λοιμώξεις μειώνονται. Η ανακοίνωση έγινε καθώς τα επίσημα στοιχεία έδειξαν την Κυριακή ότι τα νέα καθημερινά κρούσματα κορονοϊού μειώθηκαν στα 122 από 170 το προηγούμενο 24ωρο.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι οδηγίες για τον περιορισμό της εξάπλωσης της Covid-19 και τον έλεγχο του αριθμού των ατόμων που επιστρέφουν στην εργασία θα αναθεωρηθούν. Η κίνηση θα οδηγήσει σε άρση των «παράλογων περιορισμών» στην επανεκκίνηση της εργασίας και της παραγωγής σε εταιρείες, δήλωσε ο αντιδήμαρχος Γου Κινγκ σε συνέντευξη Τύπου.

Οι εταιρείες δεν θα χρειάζεται πλέον να βρίσκονται στη «λευκή λίστα» για να συνεχίσουν την παραγωγή από την 1η Ιουνίου.Η πόλη ξεκίνησε ένα σχέδιο 50 σημείων με στόχο την αναζωογόνηση της οικονομίας της, η οποία πριν από το lockdown άξιζε περισσότερα από 600 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα νέα μέτρα περιελάμβαναν μείωση ορισμένων φόρων για τους αγοραστές αυτοκινήτων, επιτάχυνση της έκδοσης ομολόγων τοπικής αυτοδιοίκησης και ταχεία παρακολούθηση της έγκρισης οικοδομικών έργων.

Σύμφωνα με τα σχέδια, οι οδηγοί που θα στραφούν σε ηλεκτρικό όχημα θα μπορούν να διεκδικήσουν επιδότηση 1.500 δολαρίων. Η πρόσθετη βοήθεια για τις επιχειρήσεις θα επιτρέπει στις εταιρείες να καθυστερούν τις πληρωμές ασφάλισης και ενοικίων, καθώς και επιδοτήσεις για χρεώσεις κοινής ωφέλειας.

Οι τράπεζες θα κληθούν επίσης να ανανεώσουν δάνεια σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις συνολικού ύψους 15 δισ. δολαρίων φέτος. Ταυτόχρονα θα διανεμηθούν κουπόνια για να υποστηριχθούν οι λιανοπωλητές και οι πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου, ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις στον κλάδο του πολιτισμού, του τουρισμού και της φυσικής κατάστασης.

Οι τελευταίες κινήσεις που στοχεύουν στην αναζωογόνηση της σκληρά πληγείσας οικονομίας της πόλης έρχονται ως συμπλήρωμα ​​στα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή στα τέλη Μαρτίου.

Η Σανγκάη είναι η μεγαλύτερη πόλη της Κίνας με πληθυσμό περίπου 25 εκατομμυρίων κατοίκων και αποτελεί βασικό οικονομικό, μεταποιητικό και ναυτιλιακό κόμβο. Το lockdown έκανε πολλούς από τους κατοίκους να χάσουν εισοδήματα και να αγωνίζονται να βρουν αρκετό φαγητό και να αντιμετωπίσουν ψυχικά την παρατεταμένη απομόνωση.

Οι κατασκευαστές στη Σαγκάη, συμπεριλαμβανομένων των δυτικών αυτοκινητοβιομηχανιών Volkswagen και Tesla, έχουν επηρεαστεί ιδιαίτερα από τους περιορισμούς, καθώς το προσωπικό έμεινε μακριά από τα εργοστάσια ή έπρεπε να εργαστεί υπό τις λεγόμενες συνθήκες «κλειστού βρόχου», όπου ζούσε στα εργοστάσια.

Επίσης την Κυριακή, οι αρχές στο Πεκίνο χαλάρωσαν τους περιορισμούς σε πολλά σημεία της πόλης αφού αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η επιδημία είναι πλέον υπό έλεγχο.

Το μεγαλύτερο μέρος του συστήματος δημόσιων συγκοινωνιών της πρωτεύουσας - συμπεριλαμβανομένων λεωφορείων, τρένων και ταξί - θα επαναλειτουργήσει σε τρεις περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της κεντρικής περιοχής Chaoyang. Τα εμπορικά κέντρα και άλλοι χώροι θα ανοίξουν ξανά σε ορισμένα σημεία της πόλης.

Οι εργαζόμενοι σε δύο συνοικίες στα νοτιοδυτικά και βορειοανατολικά της πόλης επιστρέφουν επίσης στην εργασία τους. Ωστόσο, οι επιχειρήσεις φροντιστηρίων, τα ίντερνετ καφέ και τα καραόκε μπαρ παρέμειναν κλειστά.

Σχετικές ειδήσεις