ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο με τον γιο του Τζο Μπάιντεν «ανάβει φωτιές» στον πρόεδρο των ΗΠΑ

Ο Χάντερ Μπάιντεν
Ο Χάντερ Μπάιντεν
A.P

Νέο σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον γιό του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ «καίει» τον Αμερικανό πρόεδρο, μετά την κυκλοοφορία ενός επίμαχου βίντεο που έδωσε στο φως η Νew York Post

Σύμφωνα με βίντεο που έδωσε στη New York Post η μη κερδοσκοπική ερευνητική ομάδα Marco Polo, o Χάντερ κυματίζει ανέμελα ένα όπλο και το στρέφει ακόμη και προς την κάμερα, απολαμβάνοντας την παρέα μίας γυμνής πόρνης σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου.

Το βίντεο με τον Χάντερ Μπάιντεν να κρατά το φαινομενικά παράνομα αποκτημένο όπλο προέκυψε εν μέσω μαζικών πυροβολισμών σε μεγάλες πόλεις- που περιελάμβανε 11 περιστατικά μόνο το Σάββατο και την Κυριακή που άφησαν τουλάχιστον 15 νεκρούς και 61 τραυματίες σε όλες τις ΗΠΑ.

O Xάντερ Μπάιντεν στο επίμαχο βίντεοNew York Post

Ήρθε επίσης λίγες μέρες αφότου ο πατέρας του κάλεσε το Κογκρέσο να εγκρίνει νέα μέτρα ελέγχου της οπλοκατοχής για να ανακόψει τη σφαγή, δηλώνοντας σε τηλεοπτικό διάγγελμα την περασμένη εβδομάδα ότι «η δεύτερη τροποποίηση, όπως όλα τα άλλα δικαιώματα, δεν είναι απόλυτη». Ο γερουσιαστής Ρον Τζόνσον επέκρινε τη φαινομενική υποκρισία.

Κατηγορούν τον Μπάιντεν για υποκρισία

«Πριν προτείνει ή εγκρίνει οποιαδήποτε νέα ομοσπονδιακή νομοθεσία για τα όπλα, η κυβέρνηση Μπάιντεν θα πρέπει να επιβάλλει τους υφιστάμενους νόμους, ανεξάρτητα από το ποιος τους παραβιάζει, ακόμα κι αν αυτό το άτομο είναι ο γιος του προέδρου.

Έχω γράψει επιστολές στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και το FBI σχετικά με το περιστατικό με το όπλο του Χάντερ που πετάχτηκε σε έναν κάδο σκουπιδιών πίσω από ένα παντοπωλείο απέναντι από ένα λύκειο στο Ντέλαγουερ», πρόσθεσε ο Τζόνσον, ο οποίος ερευνούσε την αμφιλεγόμενη υπόθεση. «Δεν αποτελεί έκπληξη, αλλά δεν έχω λάβει ικανοποιητική απάντηση από αυτές τις υπηρεσίες».

Ο Χάντερ Μπάιντεν κατέγραψε το βίντεο στις 17 Οκτωβρίου του 2018, σύμφωνα με το Radar Online, το οποίο αποκάλυψε για πρώτη φορά την ύπαρξή του. Η εφημερίδα και μια πηγή της Post περιέγραψαν τη σύντροφό του στο βίντεο ως πόρνη. Πέντε ημέρες νωρίτερα είχε αγοράσει ένα πιστόλι στο Ντέλαγουερ, ανέφερε το Politico πέρυσι.

O υιός Μπάιντεν με το όπλοΝew York Post

Για να κάνει την αγορά, ο Χάντερ Μπάιντεν είχε απαντήσει αρνητικά όταν τον ρώτησαν: «Είσαι παράνομος χρήστης ή εθισμένος σε μαριχουάνα ή οποιοδήποτε καταθλιπτικό, διεγερτικό, ναρκωτικό ή οποιαδήποτε άλλη ουσία;» είχε αναφέρει το Politico πέρυσι. Ο Χάντερ Μπάιντεν έχει αναγνωρίσει επανειλημμένατη μάχη του με τον εθισμό στα ναρκωτικά και τον αλκοολισμό, και η έκθεση του Radar περιελάμβανε μια φωτογραφία που φαινόταν να κάνει χρήση ναρκωτικών.

Πέταξε το όπλο κοντά σε ένα γυμνάσιο!

Ο Χάντερ Μπάιντεν, του οποίου τα προβλήματα εθισμού και η απιστία του οδήγησαν στο διαζύγιό του το 2017 από την Κάθλιν Μπουλ, απολύθηκε από το Ναυτικό των ΗΠΑ τρία χρόνια νωρίτερα, αφού βρέθηκε θετικός σε κοκαΐνη. Λίγες εβδομάδες αφότου ο Χάντερ αγόρασε παράνομα το όπλο, η ερωμένη του, Χάλι Μπάιντεν, χήρα του αείμνηστου αδελφού του Μπο Μπάιντεν, πέταξε το όπλο σε έναν κάδο σκουπιδιών σούπερ μάρκετ, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα το FBI. Δεν απαγγέλθηκαν ποτέ κατηγορίες.

Το μέρος όπου πετάχτηκε το όπλο και χάθηκε, η αγορά Janssen's Market στο Greenville, του Ντέλαγουερ όπου ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει ένα σπίτι στο πολυτελές προάστιο Wilmington, είναι απέναντι από το γυμνάσιο Alexis I. DuPont, το οποίο έχει περίπου 800 μαθητές.

Η Post έμαθε οτι δεν υπήρχε κανένα αρχείο πρακτόρων που ερευνούν το περιστατικό και ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν ήταν υπό προστασία εκείνη τη στιγμή. Ο Χάντερ Μπάιντεν είχε χωρίσει από την πρώτη του σύζυγο, Κάθλιν, και εκείνη την εποχή είχε μια σκανδαλώδη σχέση με την κουνιάδα του, Χάλι, χήρα του αδελφού του Μπο, που είχε πεθάνει από καρκίνο.

Την ίδια στιγμή μια συνεχιζόμενη έρευνα φέρεται να επικεντρώνεται σε πιθανή φορολογική απάτη, ξέπλυμα χρήματος και παραβιάσεις των νόμων περί lobbying από τον Χάντερ Μπάιντεν.

Σχετικές ειδήσεις