ΚΟΣΜΟΣ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Θα λάμψει δια της απουσίας της και από τους Αγώνες της Κοινοπολιτείας

Η Βασίλισσα Ελισάβετ ακυρώνει εκδηλώσεις, λόγω προβλημάτων υγείας
Η Βασίλισσα Ελισάβετ ακυρώνει εκδηλώσεις, λόγω προβλημάτων υγείας
ΑΡ

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα απουσιάσει από τους Αγώνες της Κοινοπολιτείας που θα διεξαχθούν τον επόμενο μήνα στο Μπέρμιγχαμ, αποκαλύπτει η Daily Mail με τον πρίγκιπα Κάρολο να την αντικαθιστά για μία ακόμη φορά

Η 96χρονη μονάρχης θα χάσει τους Αγώνες της Κοινοπολιτείας του καλοκαιριού στο Μπέρμιγχαμ λόγω της αυξανόμενης αδυναμίας της και των κινητικών προβλημάτων που την ταλαιπωρούν. Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και διάδοχός της στο θρόνο, θα αναλάβει να αντικαταστήσει τη μητέρα του στην τελετή έναρξης τον επόμενο μήνα.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ είναι πιθανό να παρευρεθούν σε αρκετές από τις εκδηλώσεις, πιθανώς μαζί με τα παιδιά τους, αναφέρει η Daily Mail, όπως επίσης και άλλα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, δεδομένου ότι η διοργάνωση γίνεται εντός έδρας.

Ανώτερα στελέχη των Αγώνων είπαν στην εφημερίδα ότι λόγω της αυξανόμενης αδυναμίας της η βασίλισσα η οποία είναι επικεφαλής της Κοινοπολιτείας, δεν αναμένεται να παρευρεθεί. Ο κόμης και η κόμισσα του Γουέσεξ και η πριγκίπισσα Άννα θα είναι επίσης στη λίστα των συμμετεχόντων. Η βασίλισσα είναι προστάτης της Ομοσπονδίας των Αγώνων της Κοινοπολιτείας και έχει χάσει μόνο ελάχιστες εκδηλώσεις τις τελευταίες επτά δεκαετίες, ενώ ο Πρίγκιπας Εδουάρδος είναι αντικαταστάτης της στο θεσμό.

Όταν θα ξεκινήσουν οι 22οι Αγώνες στις 28 Ιουλίου, η Βασίλισσα θα βρίσκεται στη Σκωτία για τις καλοκαιρινές της διακοπές, που σημαίνει ότι θα πρέπει να ταξιδέψει στο Μπέρμιγχαμ από τα Χάιλαντς. Είναι πιθανό αυτό να θεωρηθεί υπερβολικά απαιτητικό για εκείνη σε αυτή τη φάση.

Ο 73χρονος Κάρολος θα παραστεί επίσης στη Συνάντηση των επικεφαλής της Κυβέρνησης της Κοινοπολιτείας στη Ρουάντα αυτόν τον μήνα για λογαριασμό της μητέρας του. Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αρνήθηκαν να σχολιάσουν. Πηγές είπαν ότι οι Αγώνες παραμένουν «ακόμα στο ημερολόγιο της βασίλισσας», προσθέτοντας οτι: «Οι αποφάσεις για τα γεγονότα λαμβάνονται πιο κοντά στην ώρα της διεξαγωγής τους».

Την τελετή στο Alexander Stadium θα παρακολουθήσουν ένα δισεκατομμύριο άνθρωπο σε όλο τον κόσμο. Λέγεται ότι η βασίλισσα ήταν «αποφασισμένη» να ξεπεράσει τα οδυνηρά κινητικά της προβλήματα καθώς επέστρεψε στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ για να ευχαριστήσει προσωπικά τους χιλιάδες ανθρώπους στο πλήθος που είχαν έρθει για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους κατά τη διάρκεια των εορτασμών για το Ιωβηλαίο της.

Πλαισιώθηκε από τους τρεις κληρονόμους της, τον γιο της πρίγκιπα Κάρολο, τον εγγονό της πρίγκιπα Γουίλιαμ και τον δισέγγονό της πρίγκιπα Τζορτζ, προσφέροντας μια ματιά στο μέλλον της μοναρχίας. Το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Κυριακής ήταν ένα απόγευμα διασκέδασης για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, που κάθισαν όλοι μαζί δίπλα στα αδέρφια και τα ξαδέρφια τους.

Η παρέλαση αφηγήθηκε την ιστορία της ζωής της και του έθνους, με μια εκκεντρική, διασκεδαστική και ευφάνταστη εμφάνιση σαν καρναβάλι. Η 96χρονη μονάρχης απουσίαζε για μεγάλο μέρος του παρατεταμένου Σαββατοκύριακου, αφού βρήκε την πρώτη μέρα ευχάριστη αλλά κουραστική.

Η Βασίλισσα είπε αργότερα στο μήνυμά της: «Με συγκίνησε βαθιά που τόσοι πολλοί άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν το Πλατινένιο Ιωβηλαίο μου. Αν και μπορεί να μην έχω παρακολουθήσει κάθε εκδήλωση προσωπικά, η καρδιά μου ήταν μαζί σας. Και παραμένω αφοσιωμένη στο να σας υπηρετήσω όσο καλύτερα μπορώ, με την υποστήριξη της οικογένειάς μου» είπε μεταξύ άλλων.

Σχετικές ειδήσεις