ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Οι 3 ανατρεπτικές φωτογραφίες για τα 40α του γενέθλια

O Oυίλιαμ πουλάει το περιοδικό
O Oυίλιαμ πουλάει το περιοδικό
ΑΡ

Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ γιορτάζει τα 40α γενέθλια σήμερα (21/6) και θα τα περάσει ιδιωτικά με την οικογένειά του, σύμφωνα με το Παλάτι του Κένσινγκτον.

Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ έδωσε στη δημοσιότητα τρεις νέες φωτογραφίες του, αλλά «αν περιμένατε επίσημα, επίσημα βασιλικά πορτρέτα, τότε ξανασκεφτείτε το» , όπως έγραψε χαρακτηριστικά το ΒΒC Οι τρεις εικόνες τραβήχτηκαν πριν από μερικές εβδομάδες, όταν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ πουλούσε την έκδοση The Big Issue στο Λονδίνο, γεγονός που αποτυπώνει και τις προτεραιότητες του δούκα σε αυτά τα γενέθλια ορόσημο.

Ο Δούκας του Κέιμπριτζ εσκεμμένα απέφυγε την παραδοσιακή βασιλική φωτογραφία και επέλεξε κάτι που τον απεικονίζει «στη δουλειά» για ένα θέμα που σύμφωνα με τους του οικείους του τον αγγίζει πολύ, την έλλειψη στέγης.

Το 2009, κοιμήθηκε στους δρόμους του Λονδίνου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Centrepoint, Seyi Okabin, για να μοιραστεί την εμπειρία των αστέγων. Δεκατρία χρόνια μετά, εξακολουθεί να συμμετέχει ενεργά στην εξεύρεση λύσεων στο πρόβλημα «Είναι σίγουρα μέρος αυτής της ιστορίας για εμάς, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι είμαστε μέρος της ιστορίας για εκείνον» λέει ο Seyi Okabin. «Δεν ενδιαφέρεται απλώς, είναι αφοσιωμένος στον σκοπό να βοηθήσει να τερματιστεί η έλλειψη στέγης των νέων».

Καθώς ο πρίγκιπας Ουίλιαμ βελτιώνει το είδος της δημόσιας δουλειάς που κάνει, παίρνει επίσης μεγάλες αποφάσεις με τη Δούκισσα του Κέιμπριτζ σχετικά με την ιδιωτική, οικογενειακή του ζωή. Ο γάμος του πρίγκιπα Ουίλιαμ με την Κέιτ του προσφέρει σταθερότητα και υποστήριξη σε ορισμένες δύσκολες στιγμές. Του ταιριάζει επίσης και η πατρότητα. Τα τρία παιδιά τους εμφανίστηκαν επίσης πολύ κατά τη διάρκεια του Πλατινένιου Ιωβηλαίου αν και οι μελλοντικές εμφανίσεις τους θα είναι προσεκτικά σχεδιασμένες.

Αυτό το καλοκαίρι, ο δούκας και η δούκισσα του Κέμπριτζ θα εγκαταλείψουν το σπίτι τους στο Παλάτι του Κένσινγκτον για μια νέα ζωή στο Ουίνδσορ. Ο πρίγκιπας Τζορτζ, η πριγκίπισσα Σάρλοτ και ο πρίγκιπας Λούις θα πάνε σε ένα ιδιωτικό σχολείο κοντά. Επίσης, ο Ουίλιαμ θα βρίσκεται πιο κοντά στη γιαγιά του, τη Βασίλισσα, τη στιγμή που εκείνη υποχωρεί από το προσκήνιο και εκείνος αναλαμβάνει περισσότερα καθήκοντα.

Ένα ζήτημα που παραμένει άλυτο στα 40α γενέθλιά του είναι η σχέση του πρίγκιπα Ουίλιαμ με τον αδερφό του, πρίγκιπα Χάρι. Δεν υπήρξε καμία δημόσια συνεννόηση κατά τη διάρκεια του Ιωβηλαίου ή έστω το παραμικρό σημάδι ότι έχουν καλύτερους σχέσεις πλέον.

«Ο Ουίλιαμ είναι ακόμα πολύ πληγωμένος για μερικά από τα πράγματα που έχουν πει και έχουν κάνει ο αδελφός του και η κουνιάδα του», λέει η Κέιτι Νίκολ, συγγραφέας του The New Royals. «Θέλει τελικά να υπάρξει μια προσέγγιση, αλλά υπάρχουν αρκετές γέφυρες που πρέπει να ξαναχτιστούν πριν φτάσουν σε αυτό το στάδιο».

Στο εξής ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αναμένεται να επικεντρωθεί σε θέματα όπως η έλλειψη στέγης, το περιβάλλον και η ψυχική υγεία. Υπήρξαν στιγμές στο παρελθόν που ο Ουίλιαμ χαρακτηριζόταν ως «απρόθυμος» στα βασιλικά του καθήκοντα και ίσως φαινόταν επιβαρυμένος από τον ρόλο που τον περιμένει. Κάτι ωστόσο φαίνεται να έχει αλλάξει. Ο άλλοτε προσεκτικός, συγκρατημένος πρίγκιπας μοιάζει όλο και περισσότερο με έναν πιο ανοιχτό, σίγουρο μελλοντικό βασιλιά. Δημόσια φαίνεται πως βρήκε τις αιτίες που τον ενδιαφέρουν και με τις οποίες νιώθει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ γνωρίζει ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι γεμάτα με σημαντικές αλλαγές. Προς το παρόν, όμως, στα 40 του, δείχνει κατασταλαγμένος τόσο στον δημόσιο ρόλο όσο και στην ιδιωτική του ζωή.