ΚΟΣΜΟΣ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τους εορτασμούς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τους εορτασμούς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου
Χαμογελαστή και ευδιάθετη η βασίλισσα Ελισάβετ
Photo by Max Mumby/Indigo/Getty Images

Η βασίλισσα Ελισάβετ ταξίδεψε στη Σκωτία για τις πρώτες δημόσιες υποχρεώσεις της μετά το Πλατινένιο Ιωβηλαίο.

Η Αυτού Μεγαλειότητα βρίσκεται στο Εδιμβούργο με μέλη της οικογένειάς της για την παραδοσιακή εβδομάδα εκδηλώσεων βόρεια των συνόρων, συμπεριλαμβανομένης της συνάντησης με τη Nicola Sturgeon. Η Βασίλισσα, η οποία έχει περικόψει τις δημόσιες υποχρεώσεις λόγω κινητικών προβλημάτων, ήταν ευδιάθετη και χαμογελούσε καθώς συμμετείχε στην ιστορική Τελετή των Κλειδιών. Παράλληλα, συνοδευόταν από τον μικρότερο γιο της, Έντουαρντ, και τη σύζυγό του, Σόφι.

Το ταξίδι έρχεται μετά τους πρόσφατους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο για τη Βασίλισσα, στους οποίους δεσμεύτηκε να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά της «όσο μπορώ με την υποστήριξη της οικογένειάς μου».

Αν και την περασμένη εβδομάδα δέχτηκε κοινό στο σπίτι της στο Κάστρο του Ουίνδσορ, η έξοδος της Δευτέρας σηματοδότησε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά τους εορτασμούς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της στις αρχές Ιουνίου.

Ο Κάρολος, γνωστός ως κόμης του Rothesay στη Σκωτία θα λάβει μέρος σε μια σειρά από δημόσιες εκδηλώσεις τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο, ο Άντριου, γνωστός ως κόμης του Inverness στη Σκωτία, δεν εκτελεί πλέον δημόσια καθήκοντα και δεν θα συμμετέχει.

Το Σαββατοκύριακο αποκαλύφθηκε ότι η Βασίλισσα αψήφησε τους γιατρούς επιστρέφοντας στην ιππασία με τα αγαπημένα της άλογα – λίγες μέρες αφότου εθεάθη χωρίς το μπαστούνι.