ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο ηθοποιός από τον «Νονό» Τζέιμς Κάαν

Πέθανε ο ηθοποιός από τον «Νονό» Τζέιμς Κάαν
Πέθανε ο ηθοποιός James Caan
AP

Πέθανε σε ηλικία 82 ετών ο ηθοποιός Τζέιμς Κάαν

Σε ηλικία 82 ετών έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός από την ταινία «Ο Νονός», Τζέιμς Κάαν.

Ο Αμερικανός ηθοποιός ήταν γνωστός για τον ρόλο του ως Σόνι Κορλεόνε στην ταινία που άφησε εποχή «Ο Νονός».

Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter σήμερα.

«Με μεγάλη λύπη σας ενημερώνουμε για τον θάνατο του Jimmy το απόγευμα της 6ης Ιουλίου. Η οικογένεια εκτιμά την έκρηξη αγάπης και τα θερμά συλλυπητήρια και σας ζητά να συνεχίσετε να σέβεστε την ιδιωτική τους ζωή σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.»

Ποιος ήταν ο James Caan

Ο James Edmund Caan ήταν Αμερικανός ηθοποιός του κινηματογράφου και της τηλεόρασης και γνώστης των πολεμικών τεχνών. Γεννήθηκε στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ στις 26 Μαρτίου του 1940 με γονείς Εβραίους μετανάστες από τη Γερμανία.

Ο James μεγάλωσε στο Queens και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Michigan. Στη συνέχεια γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο Hofstra όμως δεν θέλησε να αποφοιτήσει, καθώς στράφηκε από νωρίς στην υποκριτική. Όσο σπούδαζε στο Hofstra πέρασε από συνέντευξη, κρίθηκε κατάλληλος και έγινε δεκτός στη Σχολή Θεάτρου «Neighborhood Playhouse» στη Νέα Υόρκη.

Οι διακρίσεις του James Caan

Για την ερμηνεία του στο ρόλο του μαφιόζου Sonny Corleone στην ταινία «Ο Νονός» («The Godfather») ο Κάαν βραβεύθηκε από την Ακαδημία Κινηματογράφου ως ο καλύτερος υποστηρικτικός ηθοποιός και έλαβε επίσης έναν «Χρυσό Σκούφο».

Για όσα προσέφερε στον Κινηματογράφο, ο James Cann μπήκε το 1978 στη «Λεωφόρο Διασημοτήτων» του Χόλιγουντ και απέκτησε το δικό του «Αστέρι» στο νούμερο 6648 της Hollywood Boulevard.