ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Πυροβόλησαν στο στήθος τον πρώην πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε κατά τη διάρκεια ομιλίας

Ιαπωνία: Πυροβόλησαν στο στήθος τον πρώην πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε κατά τη διάρκεια ομιλίας

Θύμα πυροβολισμών έπεσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε

Πυροβολισμούς που κατά πληροφορίες τον πέτυχαν στο στήθος δέχθηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, κατά τη διάρκεια ομιλίας που εκφωνούσε στην πόλη Νάρα κοντά στο Κιότο τα ξημερώματα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος)

Η στιγμή των πυροβολισμών κατά του Σίνζο Άμπε

Πληροφορίες από το ιαπωνικό κανάλι ΝΗΚ αναφέρουν ότι πριν την κατάρρευση του Άμπε ακούστηκαν συνεχόμενοι πυροβολισμοί μετά τους οποίους ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας άρχισε να αιμορραγεί.

Οι πρώτες εικόνες μετά τους πυροβολισμούς με στόχο τον Σίνζο Άμπε

Κατά τις ίδιες αρχικές πληροφορίες ο Άμπε δέχθηκε τα πυρά στο στήθος πισώπλατα με άλλες πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχει υποστεί και καρδιακή ανακοπή. Οι πυροβολισμοί φέρεται να έγιναν 1-2 λεπτά μετά την έναρξη της ομιλίας του Άμπε

Λίγη ώρα αργότερα το ΝΗΚ μετέδωσε ότι ο δράστης της επίθεσης με στόχο τον Σίνζο Άμπε συνελήφθη. Κατά την ίδια πηγή ο Άμπε πυροβολήθηκε από τρια μέτρα απόσταση με τον δράστη, ηλικίας περίπου 40 ετών, να παραμένει στο σημείο μέχρι να συλληφθεί.

Ο δράστης, o οποίος σύμφωνα με το ΝΗΚ ονομάζεται Γιαμαγκάμι Τετσούγια και κάτοικος της περιοχής στην οποία εκφωνούσε ομιλία ο Άμπε, φέρεται να πυροβόλησε τον Άμπε με αυτοσχέδια καραμπίνα η οποία έχει κατασχεθεί.

Ο 67χρονος Σίνζο Άμπε ο οποίος ήταν ο μακροβιότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Ιαπωνίας πριν την παραίτησή του το 2020, βρισκόταν στην πόλη Νάρα στο πλαίσιο προεκλογικής εκστρατείας για τις εκλογές της Άνω Βουλής στη χώρα που θα διεξαχθούν την προσεχή Κυριακή

Σχετικές ειδήσεις