ΚΟΣΜΟΣ

Η Μέριλιν Μονρό πέθανε «στην ψάθα» - Δεν είχε καν τα χρήματα για μια σωστή κηδεία

H Μονρό το 1962
H Μονρό το 1962
ΑΡ

Νέες αποκαλύψεις για τη Μέριλιν Μονρό θα φέρει στο φως η ταινία «Blonde» που θα ανέβει στην πλατφόρμα Netflix στις 23 Σεπτεμβρίου.

Το δράμα που σκηνοθετεί ο Άντριου Ντόμινικ, είναι μια προσαρμογή του ομώνυμου μπεστ σέλερ του 2000 από τη συγγραφέα Τζόις Κάρολ Όουτς.

Η 84χρονη Όουτς, μίλησε στο 21st Neuchâtel Intl,ττο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Ελβετία την περασμένη εβδομάδα για την καριέρα της εμβληματικής ηθοποιού αλλά και το πώς η Μονρό πέθανε σχεδόν άφραγκη, παρά το γεγονός οτι ήταν ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα όλων των εποχών.

marilin.jpg
Η Μέριλιν

«Είχε αποκτήσει φήμη στον κόσμο, αλλά αυτή δεν είναι μια ταυτότητα με την οποία μπορείς να ζήσεις», είπε η συγγραφέας σύμφωνα με το Variety. Το μυθιστόρημα της Όοουτς εξερευνεί τη ζωή της Μονρό απο τη στιγμή που γεννήθηκε ως Nόρμα Τζιν Μόρτενσον μέχρι τη στιγμή που έχασε την ταυτότητά της για να γίνει η ξανθιά βόμβα που αγάπησαν οι θαυμαστές της, αλλά και το τραγικό της τέλος.

«Είναι κάποια που κέρδισε πολλά χρήματα για πολλούς άντρες, αλλά όχι πολλά για τον εαυτό της. Όταν πέθανε, στα 36 της, δεν είχε αρκετά χρήματα για μια σωστή κηδεία», συνέχισε η Όουτς.

«Καθώς η Μέριλιν μεγάλωνε, της έδιναν ακόμα αυτούς τους ρόλους που θα έπαιζε μια νεαρή στάρλετ και ένιωθε ταπεινωμένη. Δεν μπορείς να συνεχίσεις να παίζεις αυτή τη χαζή ξανθιά κοντά στα 40», συνέχισε. «Κάποιοι λένε ότι αυτοκτόνησε. Δεν το πιστεύω απαραίτητα. Νομίζω ότι μπορεί να πέθανε από κάτι σαν ακραία απόγνωση».

Η Άννα ντε Άρμας θα ενσαρκώσει το ρόλο της μεγάλης πρωταγωνίστριας του "Μερικοί το Προτιμούν Καυτό" στην επερχόμενη ταινία, που θα κυκλοφορήσει στις 23 Σεπτεμβρίου. Η συγγραφέας είδε ήδη την ταινία και έδωσε την έγκρισή της.

«Ο Άντριου Ντόμινικ είναι ένας πολύ λαμπρός σκηνοθέτης. Νομίζω ότι πέτυχε να δείξει την εμπειρία της Nόρμα Τζιν Μπέικερ από την οπτική της, αντί να τη δει από έξω, με το ανδρικό βλέμμα που κοιτάζει μια γυναίκα. Βυθίστηκε στην προοπτική της», εξήγησε η Όουτς.

Η μυθιστοριογράφος περιέγραψε επίσης τις πολλές ώρες που χρειάστηκε η Κουβανή ηθοποιός για να μετατραπεί σε Moνρό σημειώνοντας ότι χρειάστηκαν περίπου τέσσερις ώρες μόνο για να φορέσει το μακιγιάζ που χρειάζεται για κάθε σκηνή.

Η Mέριλιν Μονρό πέθανε στις 4 Αυγούστου 1962, από υπερβολική δόση βαρβιτουρικών. Η κρύπτη της βρίσκεται στο Westwood Village Memorial Cemetery στο Λος Άντζελες.