ΚΟΣΜΟΣ

Κάιλι Τζένερ: Την αποκαλούν «δολοφόνο του κλίματος» για την εμμονή της με τα ιδιωτικά τζετ

Η Κάιλι Τζένερ
Η Κάιλι Τζένερ
ΑΡ

Οργισμένοι χρήστες των social media αποκαλούν την Κάιλι Τζένερ «εγκληματία του κλίματος» για τις συχνές πτήσεις με το ιδιωτικό της τζετ που επιβαρύνει το περιβάλλον

Η Kάιλι Τζένερ αντιμετωπίζει θύελλα αντιδράσεων από τους χρήστες των social media επειδή καυχιέται για τα ιδιωτικά τζετ της ίδιας και του φίλου της Tράβις Σκοτ, με την ίδια να τα επιστρατεύει ακόμη και για μικρές πτήσεις.

Ο λογαριασμός στο Twitter @CelebJets δημοσίευσε τη διαδρομή της με το αεροπλάνο αφού πέταξε από το Camarillo στο Van Nuys της Καλιφόρνια την περασμένη Τρίτη, εκτιμώντας ότι το ταξίδι θα διαρκούσε μόνο τρία λεπτά, σε αντίθεση με τα 45 λεπτά που θα έκανε με το αυτοκίνητο.

Η σελίδα αργότερα διευκρίνισε ότι ο συνολικός χρόνος πτήσης κατέληξε να είναι 17 λεπτά. Ενώ το @CelebJets αναφέρει κανονικά τα γαλόνια του καυσίμου αεροσκαφών που χρησιμοποιήθηκαν, το κόστος τους και τους τόνους εκπομπών CO2, δεν το έκανε για την εκδρομή της σελέμπριτι.

Τρεις μέρες μετά τη γρήγορη πτήση, η 24χρονη σταρ των ριάλιτι δημοσίευσε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία της ίδιας και του 31χρονου Σκοτ να ποζάρουν μπροστά στα ιδιωτικά τους τζετ. «Θέλεις να πάρουμε το δικό μου ή το δικό σου;» έγραψε σε προκλητικό ύφος στη λεζάντα τη λεζάντα της ανάρτησης στο Instagram την Παρασκευή.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν άργησαν να «ξεσπαθώσουν», χαρακτηρίζοντας την Τζένερ σε όλο το Twitter και το Instagram ως «εγκληματία πλήρους απασχόλησης για το κλίμα».

«Ανυπομονώ να δω την Kάιλι Τζένερ να δημοσιεύει φωτογραφίες περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στις ιστορίες της σαν να μην κάνει μόνη της μεγαλύτερη ζημιά στο περιβάλλον από ό,τι οι περισσότεροι από εμάς με τις 3λεπτες πτήσεις της», έγραψε ένας χρήστης του Twitter.

Ένας άλλος πρόσθεσε, «κάθε φορά που ένα χάρτινο καλαμάκι αρχίζει να διαλύεται στο ποτό μου, σκέφτομαι πώς η Κάιλι Τζένερ χρησιμοποιεί ένα ιδιωτικό τζετ για πτήσεις 3 λεπτών και θυμώνω υπερβολικά».

Στο Instagram, ένας χρήστης σχολίασε με ειρωνεία κάτω απο την ανάρτηση της Τζένερ: «Ποιο αεροπλάνο πρέπει να [χρησιμοποιήσουμε] για να μολύνουμε τη γη σήμερα;» Ένας άλλος αναρωτήθηκε, «Τι γίνεται όμως με την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής;»

Θύελλα αντιδράσεων για την περιβαλλοντικά «αναίσθητη» Κάιλι ΤζένερInstagram

Ένας τρίτος ακόλουθος έγραψε: «Γιατί πρέπει να περιορίσω την κατανάλωση κρέατος και να χρησιμοποιήσω χάρτινα καλαμάκια ενώ το 1% απελευθερώνει τόνους άνθρακα στην ατμόσφαιρα για μια ημερήσια εκδρομή στο Παλμ Σπρινγκς;»

Η σταρ των «Kardashians» είχε συγκεντρώσει πυρά και το 2019 όταν πήγε την αδερφή της Kένταλ Τζένερ για δείπνο με το τζετ της. Την ώρα που πολλοί χρήστες του Twitter επέκριναν τις διάσημες αδερφές επειδή δεν ταξιδεύουν με πτήσεις πρώτης θέσης, λίγοι παρενέβησαν για να υπερασπιστούν την Kάιλι και το 26χρονο μοντέλο.

«Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να κάνουν πτήσεις πρώτης θέσης», έγραψε ένας θαυμαστής. «Αυτές οι...σκύλες είναι υπερβολικά διάσημες, για να δεχτούν όχληση. Αν μπορούσατε να αντέξετε οικονομικά ένα ιδιωτικό τζετ, θα το κάνατε επίσης».