ΚΟΣΜΟΣ

Γουατεμάλα: Στο στόχαστρο ενόπλων η αυτοκινητοπομπή του προέδρου – Σώος ο αρχηγός του κράτους

Γουατεμάλα: Στο στόχαστρο ενόπλων η αυτοκινητοπομπή του προέδρου – Σώος ο αρχηγός του κράτους

Άνδρες των ένοπλων δυνάμεων της Γουατεμάλας αντάλλαξαν πυρά με επιβαίνοντες σε αυτοκίνητο που πλησίασε την οχηματοπομπή του προέδρου Αλεχάντρο Γιαματέι, πάντως ο αρχηγός του κράτους της Λατινικής Αμερικής δεν βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο όταν εκτυλίχθηκε το περιστατικό και είναι σώος, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στρατού.

Στρατιωτικοί σταμάτησαν το αυτοκίνητο σε σημείο ελέγχου κοντά στην προεδρική οχηματοπομπή, που είχε στηθεί κατά τη διάρκεια επίσκεψης του κ. Γιαματέι στην Ουεουετενάγκο, κάπου 300 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας, εξήγησε ο εκπρόσωπος. Οι επιβαίνοντες σε αυτό άνοιξαν κατόπιν πυρ εναντίον των σκοπών, που ανταπέδωσαν, πρόσθεσε.

Ο κ. Γιαματέι βρισκόταν δύο χιλιόμετρα από τον τόπο όπου σημειώθηκε η ανταλλαγή πυρών, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Ένας από τους ενόπλους, που πιστεύεται ότι είναι Μεξικανός, τραυματίστηκε και του προσφέρονται ιατρικές φροντίδες, συνέχισε. Οι υπόλοιποι διέφυγαν με το αυτοκίνητο προς τα σύνορα με το Μεξικό, περίπου 80 χιλιόμετρα από την Ουεουετενάγκο.

Τέσσερα πρόσωπα, που πιστεύεται ότι είναι Γουατεμαλτέκοι, συνελήφθησαν από τον μεξικανικό στρατό, πάντα σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του στρατού της Γουατεμάλας. Κατασχέθηκαν ασύρματος και οπλοβομβίδα στην άλλη πλευρά των συνόρων, κατά τον ίδιο.

Οι μεξικανικές αρχές δεν απάντησαν αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τους ζήτησε σχόλιο.

Ο κ. Γιαματέι δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για το συμβάν μέχρι στιγμής.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων