ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε θρυλικός ηθοποιός του Μad Max σε ηλικία 83 ετών

Πέθανε ο Αυστραλός ηθοποιός Βίνσεντ Γκιλ
Πέθανε ο Αυστραλός ηθοποιός Βίνσεντ Γκιλ

Ο Αυστραλός ηθοποιός Βίνσεντ Γκιλ, γνωστός για το ρόλο του στην ταινία Mad Max, πέθανε σε ηλικία 83 ετών. 

Ο Αυστραλός ηθοποιός Βίνσεντ Γκιλ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών. Ήταν περισσότερο γνωστός για τον ρόλο του ως Crawford Montizano γνωστός και ως Nightrider στην ταινία Mad Max του 1979.

Ο φίλος του και συμπρωταγωνιστής του στο Mad Max, Πολ Τζόνστοουν (Cundalini) μοιράστηκε τη θλιβερή είδηση μέσω Facebook την Κυριακή, δημοσιεύοντας στο διαδίκτυο μια πρόσφατη φωτογραφία των δύο ανδρών να ποζάρουν χέρι-χέρι.

«Δυστυχώς, είναι αλήθεια... Ο Βινς Γκιλ μας άφησε. Ήταν πολύ αδύναμος εδώ και αρκετό καιρό και ευσπλαχνικά δεν χρειάζεται πλέον να τον περιορίζει η θνητή μορφή του», έγραψε.

Ο Cundalini μοιράστηκε την πιο όμορφη ανάμνηση του με τον Βινς, κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας στην Ιαπωνία το 2015. «Η υγεία του δεν ήταν ιδανική και τις πρώτες μέρες κάποιοι από εμάς ανησυχούσαν για την ικανότητά του να ανταπεξέλθει στις μεγάλες απαιτητικές μέρες των συνεδριάσεων και των κοινωνικών συναναστροφών και των ταξιδιών, παραδέχτηκε, πριν προσθέσει: «Δεν χρειαζόταν να ανησυχούμε».

«Ο Βινς ήταν υπέροχος, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων κάθε φορά, τροφοδοτούσε την ενέργεια των υπέροχων Ιάπωνων θαυμαστών, και όλες τις φορές που του έριχνα μια ματιά καθώς ανησυχούσα για την ικανότητά του να συνεχίσει, έδειχνε ότι είχε πολύ περισσότερη αντοχή από πολλούς, πολύ νεότερους άντρες», συνέχισε.

Ολοκλήρωσε τη δημοσίευσή του με έναν φόρο τιμής στον Βίνσεντ και τον εμβληματικό χαρακτήρα του Nightrider, αναφέροντας μια διάσημη σκηνή από το Mad Max. «Να ξεκουραστείς φίλε μου, θα σε θυμόμαστε όταν κοιτάζουμε τον νυχτερινό ουρανό», έγραψε.

Ο Βίνσεντ Γκιλ ήταν επίσης γνωστός για τον ρόλο του dr Death στην εμβληματική ταινία Stone του 1974. Εμφανίστηκε επίσης σε πολλές αυστραλιανές τηλεοπτικές εκπομπές, όπως οι Neighbours, A Country Practice και το Prisoner.

Ο θάνατός του έρχεται καθώς συνεχίζεται η παραγωγή του prequel Furiosa Mad Max: Fury Road. Ο σκηνοθέτης του Mad Max Τζορτζ Μίλερ επιστρέφει για να σκηνοθετήσει την ταινία, στην οποία πρωταγωνιστεί η Anya Taylor-Joy στον ομώνυμο ρόλο της αυτοκράτειρας Furiosa.