ΕΚΤΑΚΤΟ

ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Νεκρός ο πρόεδρος της Lukoil, Ραβίλ Μαγκάνοφ - Έπεσε από τον 6ο όροφο νοσοκομείου

Αυτοκτόνησε ο επικεφαλής της ρωσικής Lukoil, Ραβίλ Μαγκάνοφ
Αυτοκτόνησε ο επικεφαλής της ρωσικής Lukoil, Ραβίλ Μαγκάνοφ

Ρωσία: Ο Ραβίλ Μαγκάνοφ, πρόεδρος της Lukoil, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας παραγωγής πετρελαίου στη χώρα, βρέθηκε νεκρός έχοντας πέσει υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες από τον 6ο όροφο νοσοκομείου στη Μόσχα.

O Ραβίλ Μαγκάνοφ, επικεφαλής της δεύτερης μεγαλύτερης ρωσικής εταιρείας παραγωγής πετρελαίου Lukoil, πέθανε, αφού έπεσε από το παράθυρο νοσοκομείου στη Μόσχα, δήλωσε στο Reuters πηγή που γνωρίζει την κατάσταση.

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης τον θάνατο του 67χρονου Μαγκάνοφ, επικαλούμενα ανώνυμες πηγές. Ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας που έχει «γονατίσει» απο τις δυτικές κυρώσεις, φέρεται να πήδηξε από τον έκτο όροφο κλινικής, κατά τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ENews112 και Mash.

Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τον κολοσσό της Lukoil. Aπό τις αρχές Μαρτίου το διοικητικό συμβούλιο της ρωσικής εταιρείας είχε ζητήσει τον τερματισμό της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ο Mαγκάνοφ εργαζόταν στη Lukoil από το 1993, λίγο μετά την ίδρυση της εταιρείας, και είχε επιβλέψει τη διύλιση, την παραγωγή και την εξόρυξη, ενώ έγινε πρόεδρος του κολοσσού το 2020. Ο αδελφός του Nάιλ, είναι επικεφαλής της μεσαίου μεγέθους ρωσικής πετρελαιοπαραγωγού εταιρείας Tatneft.

Ο Μαγκάνοφ ήταν στενός συνεργάτης ενός από τους ιδρυτές της Lukoil, του Βαγκίτ Αλεκπέροφ. Ο τελευταίος, πρώην υφυπουργός πετρελαίου της σοβιετικής εποχής, παραιτήθηκε από πρόεδρος της Lukoil τον Απρίλιο, μια εβδομάδα αφότου η Βρετανία δέσμευσε τα περιουσιακά του στοιχεία στοιχείων και του επέβαλε ταξιδιωτική απαγόρευση, ως μέρος των κυρώσεων για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.