ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις των πιλότων της Lufthansa

Απεργιακές κινητοποιήσεις στη Lufthansa
Απεργιακές κινητοποιήσεις στη Lufthansa
ΑΡ

Γερμανία: Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις εγκαινιάζουν οι πιλότοι της Lufthansa αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με το συνδικάτο τους

Οι πιλότοι της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa θα προχωρήσουν ξανά σε απεργιακές κινητοποιήσεις αυτήν την εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα συνδικάτο, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους για μισθολογική διαφορά, κάτι το οποίο αναμένεται να επιμηκύνει τα προβλήματα ενός καλοκαιριού ταξιδιωτικού χάους.

Αυτή κινητοποίηση έπεται απεργίας την περασμένη εβδομάδα που είχε ως αποτέλεσμα την ματαίωση εκατοντάδων πτήσεων. Η νέα απεργία αφορά πιλότους και του τμήματος μεταφοράς επιβατών και αυτού μεταφοράς φορτίων της αεροπορικής εταιρείας, ανακοίνωσε το συνδικάτο Vereinigung Cockpit (VC), το οποίο συσπειρώνει περισσότερους από 5.000 πιλότους.

Οι κυβερνήτες επιβατικών αεροσκαφών θα απεργήσουν την Τετάρτη και την Πέμπτη και αυτοί αεροσκαφών μεταφοράς φορτίων από την Τετάρτη ως την Παρασκευή. Το VC αξιώνει αύξηση 5,5% των μισθών φέτος και αυτόματη αντιστάθμιση πληθωρισμού έπειτα από αυτό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ