ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Νταβούτογλου – Πόποσκι

Συνάντηση Νταβούτογλου – Πόποσκι

Οι Τούρκοι στηρίζουν ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και εντατικοποίηση της οικονομικής συνεργασίας.

Με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου και τον πρόεδρο της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Τζεμίλ Τσιτσέκ, συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Πόποσκι.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Νταβούτογλου σημείωσε για ακόμη μια φορά ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει την ευρωατλαντική ενσωμάτωση της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας στο Σικάγο.

Στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών τονίστηκε η πρόθεση για εμβάθυνση της συνεργασίας σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, τόσο σε διμερές όσο και σε περιφερειακό και πολυμερές επίπεδο.

Ο κ. Πόποσκι, εξέφρασε ευγνωμοσύνη για την ειλικρινή στήριξη που εκφράζει συνεχώς η Τουρκία προς την ΠΓΔΜ και εξέφρασε την ελπίδα ότι η στήριξη αυτή θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Στη συνάντηση εξετάσθηκε η δυνατότητα εντατικοποίησης της οικονομικής συνεργασίας και της προώθησης των προϊόντων της ΠΓΔΜ στην τουρκική αγορά.

Οι κ.κ. Νταβούτογλου και Πόποσκι εκτίμησαν από κοινού ότι είναι απαραίτητο να αυξηθούν περαιτέρω οι εμπορικές συναλλαγές των δύο χωρών, οι οποίες υπολογίζονται σε 400 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Διαβάστε επίσης: Προκαλεί η Τουρκία: Προωθεί ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ