ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν διαπιστώνει «σημαντική πρόοδο» του ουκρανικού στρατού

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν διαπιστώνει «σημαντική πρόοδο» του ουκρανικού στρατού

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν σημειώσει «σημαντική πρόοδο» στην προσπάθειά τους να εκδιώξουν τους Ρώσους εισβολείς, αλλά είναι δύσκολο να εκτιμήσει κανείς εάν ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται σε σημείο καμπής, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Ερωτηθείς για το αν ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει φθάσει σε σημείο καμπής, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το ερώτημα είναι αναπάντητο. Είναι δύσκολο να το πούμε. Σαφέστατα, οι Ουκρανοί έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο. Αλλά νομίζω ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος».

Καθησυχαστικός για τη μεγάλη πτώση στη Wall Street

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε επίσης ότι το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης - το οποίο κατέγραψε την Τρίτη μεγάλες απώλειες εν μέσω ανησυχίας των επενδυτών για τον πληθωρισμό - δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα τη συνολική κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.

Ο Μπάιντεν, ο οποίος μίλησε σε δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στην πολιτεία του Ντέλαγουερ για να ψηφίσει στις προκριματικές εκλογές, δήλωσε επίσης ότι δεν ανησυχεί μετά τη δημοσιοποίηση των τελευταίων στοιχείων για τον πληθωρισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρότι η υποχώρηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (CPI) τον Αύγουστο ήταν μικρότερη από ό,τι περίμεναν οι οικονομικοί αναλυτές.