ΚΟΣΜΟΣ

Μαϊάμι: Η Lady Gaga σταμάτησε το σόου της εν μέσω καταιγίδας - «Δεν θα βάλω τη ζωή σας σε κίνδυνο»

Η Lady Gaga
Η Lady Gaga
Α.Ρ

Η Lady Gaga αναγκάστηκε να σταματήσει το τελευταίο σόου της περιοδείας της Chromatica Ball στη Φλόριντα μετά από μια σφοδρή καταιγίδα.

Η διεθνούς φήμης ποπ σταρ πλησίαζε στο τέλος του σόου της όταν ένας ισχυρός κεραυνός «χτύπησε» κοντά στο Hard Rock Stadium του Μαϊάμι. «Απλώς πρέπει να σταματήσουμε το σόου για ένα λεπτό», είπε στους 65.000 θαυμαστές της, καλώντας τους «να μετακινηθούν ήρεμα στον εσωτερικό χώρο».

Η ίδια περίμενε πως η καταιγίδα θα περνούσε σύντομα, η συναυλία ωστόσο έπρεπε τελικά να ακυρωθεί. Η Lady Gaga δημοσίευσε αργότερα μια δακρύβρεχτη συγγνώμη στους θαυμαστές της στον λογαριασμό της στο Instagram. «Πραγματικά προσπαθήσαμε να ολοκληρώσουμε το σόου απόψε στο Μαϊάμι, αλλά δεν τα καταφέραμε γιατί ακόμα και όταν σταμάτησε η βροχή, αστραπές έπεφταν μέχρι το έδαφος τόσο κοντά μας», είπε, φορώντας ακόμα τη στολή της σκηνής και σκουπίζοντας τη βροχή από το πρόσωπο της.

«Δεν ξέρω τι θα έκανα αν συνέβαινε κάτι σε κάποιον από το κοινό ή σε οποιοδήποτε μέλος του πληρώματος μου» πρόσθεσε. Στη συνέχεια, η τραγουδίστρια πήρε ένα μπουκέτο με τριαντάφυλλα που ένας θαυμαστής είχε πετάξει στη σκηνή και είπε ότι «θα τα αγαπά για πάντα».

Το Hard Rock Stadium φιλοξενεί την αμερικανική ομάδα ποδοσφαίρου Miami Dolphins και είναι μόνο μερικώς στεγασμένο. Πριν ακυρωθεί το σόου, οι θαυμαστές συγκεντρώθηκαν κάτω από το προστατευμένο τμήμα του χώρου και τραγούδησαν την επιτυχία της Gaga Rain On Me, την ώρα που έπεφταν κεραυνοί.

Αν και αργότερα επέστρεψαν στις θέσεις τους, οι διοργανωτές αποφάσισαν ότι δεν ήταν ασφαλές να συνεχιστεί η συναυλία. Κι ενώ είχαν απομείνει περίπου έξι τραγούδια για να ολοκληρώσει την εμφάνισή της η Gaga ανέβηκε στη σκηνή για να ανακοινώσει την ακύρωση, λέγοντας: «Δεν θέλω να βάλω τη ζωή σας σε κίνδυνο».

«Επιστρέψτε σπίτι με ασφάλεια, ο Θεός να σας έχει καλά και σας ευχαριστώ που ήρθατε στην παράσταση», είπε, πριν κάνει την τελευταία υπόκλιση. Οι θαυμαστές που παρακολούθησαν το σόου είπαν ότι η Gaga ήταν «φανερά αναστατωμένη» από την ακύρωση.

«Ήταν σουρεαλιστικό και πραγματικά λυπηρό όταν βγήκε και μας είπε να πάμε σπίτι», έγραψε μια οπαδός της στο Reddit. «Μπορούσες να καταλάβεις πόσο στενοχωρημένη ήταν». Το στάδιο Hard Rock δημοσίευσε ανακοινωθέν στο Twitter, λέγοντας: «Το αποψινό σόου της Lady Gaga δεν μπορούσε να συνεχιστεί μετά από μια παύση του σόου στις 10:50 μ.μ. προς όφελος της ασφάλειας των φιλάθλων λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας»

Η περιοδεία Chromatica Ballτης lady Gaga ξεκίνησε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας τον Ιούλιο πριν η σταρ της ποπ επισκεφτεί τη Σουηδία, τη Γαλλία, την Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιαπωνία και τη Βόρεια Αμερική.

Ο Guardian το χαρακτήρισε «σόου με μεγάλη επιτυχία που δημιουργεί επίσης μια οικεία ανθρώπινη σύνδεση». ενώ το περιοδικό Rolling Stone είπε ότι χρησίμευσε ως «μια υπενθύμιση ότι είναι μια από τις μεγαλύτερες εν ζωή μουσικές ερμηνεύτριες». Η περιοδεία περιορίστηκε σε μόλις 20 παραστάσεις, με αρκετές ημέρες ανάπαυσης μεταξύ των συναυλιών, ώστε να μπορέσει η Gaga να αντιμετωπίσει την ιατρική κατάσταση της ινομυαλγίας.

Η πάθηση της προκαλεί χρόνιους πόνους και είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση των τελευταίων 10 ημερομηνιών της προηγούμενης παγκόσμιας περιοδείας της το 2018. «Μου πήρε τόσο πολύ να επιστρέψω σε ένα μέρος όπου θα μπορούσα να παίξω με την καρδιά μου και να είμαι υγιής», είπε στο Instagram μετά τη συναυλία στο Μαϊάμι. «Ένα μέρος του γιατί αποφάσισα να μην τελειώσω το σόου ήταν επειδή είμαι υγιής. Είναι μια υγιής απόφαση για όλους εσάς και για μένα επίσης. Λοιπόν σας αγαπώ... και θα σας δω την επόμενη φορά στη σκηνή»