ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Η πρώτη του ομιλία μετά την κηδεία της βασίλισσας – «Νιώθω μεγάλη παρηγοριά»

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Η πρώτη του ομιλία μετά την κηδεία της βασίλισσας – «Νιώθω μεγάλη παρηγοριά»
O Πρίγκιπας Ουίλιαμ.
AP

Στην δουλειά επιστρέφουν σιγά - σιγά τα μέλη της βασιλικής οικογένειας λίγα 24ωρα μετά την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ μάλιστα πραγματοποίησε σήμερα την πρώτη του ομιλία μετά τον θάνατό της γιαγιάς του στα πλαίσια της συνόδου κορυφής για το βραβείο Earthshot στη Νέα Υόρκη.

Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας, επρόκειτο να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη αυτή την εβδομάδα όπου θα συμμετείχε σε σύνοδο για το περιβάλλον η οποία στοχεύει στην εξεύρεση λύσεων για την προστασία του πλανήτη.

Στο προηχογραφημένο μήνυμα για την εκδήλωση, ο Ουίλιαμ ξεκίνησε λέγοντας: «Είναι πραγματικά λυπηρό που δεν μπορώ να βρεθώ μαζί σας η τεχνολογία βοηθά να συμμετέχω έστω και με αυτό τον τρόπο στη σύνοδο κορυφής για το βραβείο Earthshot».

Ο πρίγκιπας συνέχισε επιβεβαιώνοντας ότι αυτός και η Κέιτ θα ταξιδέψουν στη Βοστώνη τον Δεκέμβριο για τη δεύτερη τελετή απονομής του Βραβείου Earthshot, προσθέτοντας ότι είναι «ενθουσιασμένοι».

Και πρόσθεσε: «Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θλίψης, νιώθω μεγάλη παρηγοριά για τον συνεχή ενθουσιασμό, την αισιοδοξία και τη δέσμευσή σας για το Βραβείο Earthshot και αυτό που προσπαθούμε να επιτύχουμε. Η προστασία του περιβάλλοντος ήταν φυσικά κοντά στην καρδιά της γιαγιάς μου και ξέρω ότι θα ήταν χαρά να ακούσει για αυτό το γεγονός και την υποστήριξη που δίνετε όλοι στους φιναλίστ του Βραβείου Earthshot, την επόμενη γενιά πρωτοπόρων για το περιβάλλον.

Μαζί σε αυτό το δωμάτιο είναι οι άνθρωποι και οι οργανισμοί που θα μας βοηθήσουν να επιτύχουμε την αποστολή μας - να αναζωογονήσουμε τον πλανήτη μας την τρέχουσα δεκαετία. Ξέρω ότι ο πλανήτης μας είναι ένα αβέβαιο μέρος αυτή τη στιγμή και πολλές οικογένειες και κοινότητες σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν ασύλληπτες προκλήσεις, από τις συγκρούσεις μέχρι την ενεργειακή κρίση και τις ελλείψεις τροφίμων».