ΚΟΣΜΟΣ

Έκτακτο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. μετά τις πυρηνικές απειλές Πούτιν

Έκτακτο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. μετά τις πυρηνικές απειλές Πούτιν

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε τη Δύση πως δεν... μπλοφάρει στις απειλές του περί πυρηνικών όπλων και οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συγκάλεσαν έκτακτο συμβούλιο.

Έκτακτο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συγκλήθηκε μετά τις απειλές του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, για χρήση πυρηνικών όπλων.

Οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ βρίσκονται στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και μέσα στις επόμενες ώρες θα ξεκαθαριστεί το πότε θα γίνει το συμβούλιο, στο οποίο δεν αποκλείεται να δώσει το «παρών» και στέλεχος από την αμερικανική κυβέρνηση.

«Εάν απειληθεί η εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας, θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε για να υπερασπιστούμε τη Ρωσία και τον λαό μας. Αυτό δεν είναι μπλόφα. Η εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας, η ανεξαρτησία και η ελευθερία μας θα κατοχυρωθούν, επαναλαμβάνω με όλα τα μέσα που διαθέτουμε. Όσοι προσπαθούν να μας εκβιάσουν με πυρηνικά όπλα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι άνεμοι που επικρατούν μπορούν να στραφούν εναντίον τους», ανέφερε στο διάγγελμά του ο Βλαντιμίρ Πούτιν, προκαλώντας... πανικό στη Δύση.

«Είναι αδύνατο να κερδηθεί ένας πυρηνικός πόλεμος», δηλώνει ο Τζο Μπάιντεν

«Είναι αδύνατο να κερδηθεί ένας πυρηνικός πόλεμος και δεν πρέπει να εξαπολυθεί», δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

«Δεν θα επιτρέψουμε στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», συνέχισε, αποκαλώντας παράλληλα τις απειλές της Ρωσίας για χρήση πυρηνικών όπλων «επικίνδυνη περιφρόνηση» των ευθυνών της για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγόρησε επίσης τη Ρωσία ότι «παραβίασε ξεδιάντροπα» τις ιδρυτικές αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

«Αυτός ο πόλεμος καταστρέφει το δικαίωμα της Ουκρανίας να υπάρχει, πολύ απλά», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, καταγγέλλοντας την εισβολή ενός μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στη γείτονά του.