ΚΟΣΜΟΣ

Εργοδηγός ο εκπρόσωπος του Πούτιν στα Ουράλια

Εργοδηγός ο εκπρόσωπος του Πούτιν στα Ουράλια

Το πνεύμα αυτοθυσίας ενός υπαλλήλου σε εργοστάσιο αρμάτων μάχης επιβράβευσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος είχε προσφερθεί να τον προστατεύσει τον περασμένο Δεκέμβριο από τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές.

Στο εξής, ο άνδρας θα είναι ο προσωπικός εκπρόσωπος του νέου προέδρου της Ρωσίας στην περιοχή των Ουραλίων.

Ο Ιγκόρ Χολμάνσκιχ, εργοδηγός στα εργοστάσια Ουράλ-Βαγκόν-Ζαβόντ του Νίζνι Ταγούιλ (μια από τις κυριότερες μονάδες της ρωσικής στρατιωτικής βιομηχανίας) έγινε γνωστός λίγες ημέρες μετά την πρώτη ογκώδη διαδήλωση της αντιπολίτευσης στη Μόσχα, όταν συνομίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Πούτιν κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εκπομπής.

«Θα ήθελα να πω όσον αφορά αυτές τις διαδηλώσεις ότι αν δεν τα καταφέρνει η αστυνομία, τότε οι συνάδελφοι κι εγώ είμαστε έτοιμοι να έρθουμε (στη Μόσχα) και να υπερασπιστούμε τη σταθερότητά μας, σεβόμενοι φυσικά τους νόμους», είχε δηλώσει τότε ο Χολμάνσκιχ, όρθιος δίπλα στην αλυσίδα συναρμολόγησης των αρμάτων και περιστοιχιζόμενος από γεροδεμένους εργάτες, ντυμένους με μπλε φόρμες. Η δήλωσή του προκάλεσε τα χειροκροτήματα του κοινού που παρακολουθούσε την εκπομπή στο στούντιο.

«Ελάτε, ελάτε, όμως όχι τώρα. Ελπίζω σε μια άλλη ευκαιρία», είχε απαντήσει χαμογελώντας ο Πούτιν.

Η δημόσια ρωσική τηλεόραση έδειξε σήμερα τον Πούτιν να υποδέχεται τον Χολμάνσκιχ στο γραφείο του και να του προτείνει να αναλάβει εκπρόσωπός του στα Ουράλια. «Νομίζω ότι είναι σωστό εσείς, που περάσατε τη ζωή σας στο εργοστάσιο και ξέρετε πώς ζουν οι άνθρωποι, να αναλάβετε αυτή τη θέση», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.