ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Στο δικαστήριο ο άνθρωπος που διοργάνωσε την κηδεία της βασίλισσας – Τι συνέβη

Βρετανία: Στο δικαστήριο ο άνθρωπος που διοργάνωσε την κηδεία της βασίλισσας – Τι συνέβη
Ο δούκας του Νόρφολκ Έντουαρντ Γουίλιαμ Φιτζαλάν Χάουαρντ.

Ο 18ος δούκας του Νόρφολκ Έντουαρντ Γουίλιαμ Φιτζαλάν Χάουαρντ παραδέχτηκε ότι οδηγούσε ενώ μιλούσε στο κινητό του - Οι αστυνομικοί εντόπισαν έναν 65χρονο να οδηγεί ενώ τηλεφωνούσε στη σύζυγό του Τζορτζίνα και φέρετε να αγνόησε κόκκινο φανάρι - Ο δούκας έχει και άλλες ποινές στο παρελθόν και υποστηρίζει ότι πρέπει να κρατήσει την άδεια οδήγησης για να οργανώσει τη στέψη του Βασιλιά

Περιπέτειες με τον νόμο έχει ο δούκας του Νόρφολκ, Έντουαρντ Φίτζαλαν Χάουαρντ αφού σύμφωνα με την Daily Mail συνελήφθη από την βρετανική αστυνομία για παράβαση του ΚΟΚ.

Ο 65χρονος, που διοργάνωσε την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ και θα είναι υπεύθυνος για την ενθρόνιση του βασιλιά Καρόλου, εμφανίστηκε στο Δικαστήριο του Lavender Hill αφού συνελήφθη από αστυνομικούς που ισχυρίστηκαν ότι παραβίασε κόκκινο φανάρι ενώ παράλληλα μιλούσε στο τηλέφωνο ενώ οδηγούσε.

Το δημοσίευμα της Daily Mail.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ ο δούκας βρίσκεται αντιμέτωπος με την ποινή αφαίρεσης του διπλώματός του, γεγονός που θα τον δυσκολέψει στο να διοργανώσει την επικείμενη στέψη του νέου Βασιλιά.

Μάλιστα κατά την διάρκεια της κατάθεσής του ο Έντουαρντ Φίτζαλαν Χάουαρντ ανέφερε στους δικαστές ότι είναι υπεύθυνος για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ' και ζήτησε μέρος της ακρόασης να διεξαχθεί ιδιωτικά προς όφελος της «εθνικής ασφάλειας».

Να σημειωθεί ότι ο Δούκας έχει ήδη εννέα βαθμούς ποινής στην άδεια οδήγησής του για δύο παραβάσεις υπερβολικής ταχύτητας και μια ενδεχόμενη νέα καταδίκη θα τον υποβάλει σε μια ελάχιστη απαγόρευση οδήγησης έξι μηνών σύμφωνα με τον βρετανικό ΚΟΚ.

Ο Καθολικός Έντουαρντ Φίτζαλαν Χάουαρντ, 18ος δούκας του Νόρφολκ, είναι ο μεγάλος διοργανωτής όλων των εκδηλώσεων του Στέμματος από το 2002, όταν απεβίωσε ο πατέρας του, Αρχιστράτηγος Μάιλς Φράνσις Φίτζαλαν Χάουαρντ, ο οποίος κατείχε τον τίτλο που κληρονόμησε από τον δικό του πατέρα. Εκτός από τον τίτλο του δούκα φέρει και τον τίτλο του «Κόμη Στρατάρχη», ως αποκλειστικός διοργανωτής των βασιλικών εκδηλώσεων.