ΚΟΣΜΟΣ

«Βρυχάται» ο Πούτιν: Επιστρατεύει τα «όπλα της αποκάλυψης» για τον πυρηνικό εκφοβισμό της Δύσης

«Βρυχάται» ο Πούτιν: Επιστρατεύει τα «όπλα της αποκάλυψης» για τον πυρηνικό εκφοβισμό της Δύσης

Συναγερμός έχει σημάνει στη Δύση, μετά την απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν να επιστρατεύσει ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο και ένα τεράστιο εμπορευματικό τρένο που μεταφέρει εξειδικευμένο στρατιωτικό εξοπλισμό, «εγγεγραμμένο» στο τμήμα πυρηνικών του υπουργείου Άμυνας. Όλα δείχνουν «σημαντική κλιμάκωση» του πολέμου στην Ουκρανία και ο πλανήτης κρατάει την ανάσα του

Ο Πούτιν αναπτύσσει το μεγαλύτερο πυρηνοκίνητο υποβρύχιο στον κόσμο , το λεγόμενο «όπλο της αποκάλυψης», ένα από τα συστήματα στα οποία βασίζεται το Κρεμλίνο για να διαφημίσει τη στρατηγική υπεροχή της Ρωσίας. Πληροφορίες του ΝΑΤΟ προειδοποιούν ότι ο Πούτιν κινητοποιεί το πυρηνικό υποβρύχιο K-329 Belgorod εξοπλισμένο με τη σούπερ τορπίλη «Ποσειδώνα» που απειλεί να καταστρέψει τις εχθρικές ακτές με «ραδιενεργά τσουνάμι».

Την ίδια στιγμή ένα στρατιωτικό τρένο που ανήκει στις δυνάμεις που είναι υπεύθυνες για το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας εντοπίστηκε να κινείται προς την πρώτη γραμμή στην Ουκρανία.

Ο Koνραντ Μουζίκα, αμυντικός αναλυτής με έδρα την Πολωνία, είπε ότι το τρένο, που εντοπίστηκε στην κεντρική Ρωσία, συνδέεται με τη 12η κύρια διεύθυνση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και είναι «υπεύθυνο για τα πυρηνικά πυρομαχικά, την αποθήκευση, τη συντήρηση, τη μεταφορά και τη μεταφορά τους και έκδοση σε μονάδες».

Αυτοί οι τελευταίοι ελιγμοί θα μπορούσαν να σηματοδοτούν την επιθυμία του Πούτιν να κλιμακώσει τον πόλεμο μετά από μια σειρά από ήττες στο πεδίο της μάχης, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας μιας βασικής πόλης στο Ντόνετσκ και των πιο πρόσφατων αποτυχιών στην περιοχή της Χερσώνας.

Το φιλορωσικό κανάλι Telegram Rybar κοινοποίησε την Κυριακή ένα βίντεο με μια εμπορευματική αμαξοστοιχία που μεταφέρει αναβαθμισμένα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (APC) και άλλο εξελιγμένο στρατιωτικό εξοπλισμό μέσω της κεντρικής Ρωσίας, ανέφερε μεταξύ άλλων η Daily Mail. Τα APC φέρεται να ανήκουν στη μυστική 12η Κεντρική Διεύθυνση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, η οποία είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση του πυρηνικού οπλοστασίου της χώρας.

Εν τω μεταξύ, το ΝΑΤΟ προειδοποίησε τα κράτη μέλη του, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, ότι το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο Belgorod έχει εγκαταλείψει τη βάση του στον Αρκτικό Κύκλο, ανέφερε η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

«Ποσειδώνας, το όπλο της αποκάλυψης»

Με μήκος πάνω από 180 μέτρα, το Belgorod είναι το μεγαλύτερο πυρηνοκίνητο υποβρύχιο στον κόσμο. Είναι ικανό να μεταφέρει τα πυρηνικά drones «Ποσειδώνας», τα οποία, σύμφωνα με τη Ρωσία, θα μπορούσαν να προκαλέσουν «πυρηνικά τσουνάμι» 487 μέτρων που θα πλημμύριζαν εν δυνάμει εχθρικές παράκτιες πόλεις από εκατοντάδες μίλια μακριά και θα τις καθιστούσαν ακατοίκητες για δεκαετίες.

Το Belgorod, το οποίο εισήλθε στην υπηρεσία του ρωσικού ναυτικού μόλις τον Ιούλιο, θεωρείται ως «η επιτομή μιας νέας έννοιας του πολέμου» και ο «Ποσειδώνας» είναι γνωστός ως το «όπλο της αποκάλυψης».

«Αυτή η πυρηνική «μεγα τορπίλη είναι μοναδική στην ιστορία του κόσμου» έγραφε στην ιστοσελίδα του Covert Shores τον Μάρτιο ο Αμερικανός ειδικός στα υποβρύχια H.I. Ο Sutton. Ο «Ποσειδώνας» είναι μια εντελώς νέα κατηγορία όπλων. Θα αναδιαμορφώσει τον ναυτικό σχεδιασμό τόσο στη Ρωσία όσο και στη Δύση, οδηγώντας σε νέες απαιτήσεις και νέα αντιόπλα».

Οι πληροφορίες του ΝΑΤΟ αναφέρουν ότι το υπερσύγχρονο υποβρύχιο, επίσημα γνωστό ως K-329 Belgorod, παραμένει στα ύδατα της Αρκτικής και μπορεί να κατευθύνεται προς τη Θάλασσα του Κάρα, στα ανοιχτά του νησιού Νοβάγια Ζεμλιά της Ρωσίας, για να πραγματοποιήσει μια σειρά από μυστικές δοκιμές.

Συναγερμός στη Δύση

Ο Χανς Κρίστενσεν, διευθυντής του Έργου Πυρηνικών Πληροφοριών στην Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων, σημείωσε ότι οι πυρηνικές τορπίλες «Ποσειδών» βρίσκονται ακόμα στο στάδιο ανάπτυξης και δεν θα είναι λειτουργικές για τα επόμενα χρόνια.

Η δημοσιοποίηση του βίντεο της πυρηνικής συνοδείας και οι αποκαλύψεις για τις κινήσεις του υποβρυχίου Belgorod έρχονται αφού ο Πούτιν προχώρησε σε μια σειρά κρυφών απειλών για χρήση πυρηνικών όπλων στον πόλεμο, ο οποίος εξελίσσεται όλο και πιο άσχημα για τις αποδεκατισμένες δυνάμεις της Μόσχας.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειαςτων ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν και ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν απάντησαν στις δηλώσεις του Πούτιν προειδοποιώντας τη Ρωσία για «καταστροφικές» συνέπειες εάν επρόκειτο να αναπτύξει το πυρηνικό της οπλοστάσιο.

Στην ομιλία του την Παρασκευή (30/9) σε μια τελετή όπου ανακοίνωσε την προσάρτηση τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας, ο Πούτιν κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι δημιούργησαν ένα «προηγούμενο» για τη χρήση πυρηνικών όπλων όταν βομβάρδισαν την Ιαπωνία κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν εξέδωσε αργότερα μια σοβαρή προειδοποίηση προς τον Πούτιν, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ ήταν «πλήρως προετοιμασμένοι» να «υπερασπιστούν κάθε εκατοστό για το έδαφος του ΝΑΤΟ». Σε μια συνέντευξη στην εκπομπή «This Week» του ABC την Κυριακή, ο πρώην διευθυντής της CIA Ντέιβιντ Πετρέους προέβλεψε ότι εάν ο Πούτιν αναπτύξει πυρηνικά όπλα, οι ΗΠΑ και άλλα μέλη του ΝΑΤΟ θα κατέστρεφαν τις δυνάμεις της Ρωσίας και θα βύθιζαν τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

Αναλυτές προτείνουν ότι ο πρόεδρος Πούτιν προετοιμάζεται για μια «σημαντική κλιμάκωση» της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Ο πρόεδρος Πούτιν θα επιδείξει την προθυμία του να χρησιμοποιήσει όπλα μαζικής καταστροφής με πυρηνική δοκιμή στα σύνορα της Ουκρανίας, πιστεύεται ότι προειδοποίησε το ΝΑΤΟ τα μέλη του.

Το Κρεμλίνο θέλει να δείξει την ετοιμότητά του καθώς η Ρωσία χάνει έδαφος στο πεδίο της μάχης. Οι φόβοι για τις προηγούμενες υποδείξεις του Πούτιν ότι μπορεί να καταφύγει σε τέτοιες τακτικές εντάθηκαν χθες με την αναχώρηση του «πυρηνικού τρένου» με προορισμό την Ουκρανία.

Σχετικές ειδήσεις:

Προειδοποίηση πρώην διοικητή CIA: Αν ο Πούτιν χρησιμοποιήσει πυρηνικά ΗΠΑ - ΝΑΤΟ θα τον καταστρέψουν

Καντίροφ σε Πούτιν: «Πάτα το κουμπί των πυρηνικών – Απαιτούνται δραστικά μέτρα»

Παγκόσμιος τρόμος: Εγκατέλειψε τη θέση στην Αρκτική το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο Belgorod