ΚΟΣΜΟΣ

Aντζελίνα Τζολί: «Καίει» τον Μπραντ Πιτ με καταγγελίες για κακοποίηση - Ο καυγάς στο ιδιωτικό τζετ

Συνεχίζεται η δικαστική διαμάχη της Aντζελίνα Τζολί με τον Μπραντ Πιτ
Συνεχίζεται η δικαστική διαμάχη της Aντζελίνα Τζολί με τον Μπραντ Πιτ
ΑΡ

Nέο επεισόδιο σε ένα απο τα πλέον πολύκροτα επεισόδια του Χόλιγουντ. Η Aντζελίνα Τζολί κατηγορεί τον πρώην σύζυγό της Μπραντ Πιτ για κακοποιτητική συμπεριφορά σε ιδιωτικό αεροπλάνο το 2016

Η Aντζελίνα Τζολι κατέθεσε δικαστικά έγγραφα κατηγορώντας τον πρώην σύζυγό της Μπραντ Πιτ ότι επιτέθηκε μεθυσμένος σε εκείνη και τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια μιας πτήσης με ιδιωτικό αεροπλάνο, με αποτέλεσμα να υποβάλει αίτηση διαζυγίου.

Σε μια αγωγή για ένα γαλλικό οινοποιείο που αγόρασαν απο κοινού οι σταρ, η Τζολί λέει ότι ο Πιτ την άρπαξε από το κεφάλι και επιτέθηκε σε δύο από τα παιδιά τους στο ταξίδι του 2016. Ο Πιτ, όπως καταγγέλλει, κακοποίησε επίσης φραστικά και έριξε αλκοόλ στην οικογένειά του κατά τη διάρκεια της πτήσης από τη Γαλλία στο Λος Άντζελες, λέει.

To ζευγάρι το 2014ΑΡ

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες. Πηγή κοντά στον ηθοποιό είπε στο BBC ότι οι ισχυρισμοί της Τζολί ήταν ψευδείς. «Συνεχίζει να αναθεωρεί, να ανασκευάζει και να επαναπροσδιορίζει την περιγραφή της για ένα γεγονός που συνέβη πριν από έξι χρόνια προσθέτοντας εντελώς αναληθή στοιχεία κάθε φορά που αποτυγχάνει να πάρει αυτό που θέλει», είπε η πηγή. «Η ιστορία της εξελίσσεται συνεχώς».

Ο ισχυρισμός της Τζολί για καταχρηστική συμπεριφορά από τον Πιτ στην πτήση της 14ης Σεπτεμβρίου του 2016 προέκυψε σε προηγούμενα δικαστικά έγγραφα, συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας διαζυγίου του βραβευμένου με Όσκαρ πρώην ζευγαριού.

Ωστόσο, νέες λεπτομέρειες αναφέρθηκαν στην κατάθεση της Τρίτης στο Λος Άντζελες από τη νομική ομάδα της ηθοποιού. Είναι μέρος μιας συνεχιζόμενης αγωγής για το Chateau Miraval SA, ένα σπίτι και έναν αμπελώνα στη νότια Γαλλία που είχαν αποκτήσει μαζί οι «Μπραντζελίνα».

Ο Πιτι υποστηρίζει ότι αυτός και η πρώην σύζυγός του είχαν συμφωνήσει να μην πουλήσουν τα μερίδιά τους στον χώρο χωρίς την άδεια του άλλου. Η Τζολί το αμφισβητεί αυτό και κατηγορεί τον Πιτ για τον τερματισμό των διαπραγματεύσεων για την αγορά των μετοχών της στο ακίνητο.

Η μοιραία πτήση του 2016

Η νέα καταγγελία της αναφέρει ότι ο ηθοποιός κακοποίησε σωματικά και συναισθηματικά εκείνη και τα έξι παιδιά τους - ηλικίας 8 έως 15 ετών τότε - κατά τη διάρκεια της πτήσης με ιδιωτικό αεροπλάνο. Οι δικηγόροι της ισχυρίζονται ότι ο σταρ του Fight Club άρχισε να φωνάζει, κατηγορώντας την ότι ήταν «υπερβολικά...μαλακή με τα παιδιά».

Λίγο μετά την πτήση, ο Πιτ «την τράβηξε στο μπάνιο» στο πίσω μέρος του αεροπλάνου, λέει η μήνυση. «Ο Πιτ άρπαξε την Τζολί από το κεφάλι και την ταρακούνησε, και στη συνέχεια άρπαξε τους ώμους της και την τίναξε ξανά πριν την σπρώξει στον τοίχο του μπάνιου», προσθέτει η κατάθεση. «Στη συνέχεια ο Πιτ χτύπησε πολλές φορές την οροφή του αεροπλάνου, με αποτέλεσμα η Τζολί να φύγει από το μπάνιο».

Αφού ένα παιδί παρενέβη προφορικά, ο Πιτ «έπιτέθηκε στο ίδιο του το παιδί», λέει η κατάθεση. Η Τζολί «τον άρπαξε από πίσω για να τον σταματήσει», σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα. «Για να βγάλει την Τζολί από την πλάτη του, ο Πιτ ρίχτηκε προς τα πίσω στα καθίσματα του αεροπλάνου τραυματίζοντας την πλάτη και τον αγκώνα της ηθοποιού», συνεχίζεται η νομική κατάθεση.

Παλιές ευτυχισμένες στιγμέςΑΡ

«Τα παιδιά όρμησαν μέσα και όλα με γενναιότητα προσπάθησαν να προστατέψουν το ένα το άλλο. Πριν τελειώσει, ο Πιτ έπιασε απο το λαιμό ένα από τα παιδιά και χτύπησε ένα άλλο στο πρόσωπο» Οι δικηγόροι της Τζολί λένε ότι αυτή και τα παιδιά της «κάθονταν ακίνητοι και σιωπηλοί κάτω από κουβέρτες» για το υπόλοιπο της πτήσης.

«Ο Πιτ έβγαινε περιοδικά από το πίσω μέρος του αεροπλάνου για να τους φωνάζει και να τους βρίζει. Κάποια στιγμή έριχνε μπύρα στην Τζολί, την άλλη έριχνε μπύρα και κόκκινο κρασί στα παιδιά» λέει η κατάθεση. Το περιστατικό διερευνήθηκε από το FBI το 2016. Οι αρχές αποφάσισαν να μην ασκήσουν κατηγορίες. Πέρυσι, ένας δικαστής ανέθεσε την κοινή επιμέλεια των παιδιών και στους δύο γονείς.

Το κτήμα Miraval βρίσκεται στο χωριό Correns στη νοτιοανατολική Γαλλία και αγοράστηκε από το ζευγάρι για περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ το 2008. Οι σταρ παντρεύτηκαν εκεί έξι χρόνια αργότερα.

Ο πύργος στη νότια Γαλλία

Ο ηθοποιός μήνυσε την Τζολί, ισχυριζόμενος ότι η απόφασή της να πουλήσει το μερίδιό της στην περιουσία τους σε έναν Ρώσο ολιγάρχη ισοδυναμούσε με προσπάθεια να «υπονομεύσει» την επένδυσή και να προκαλέσει «άδικη ζημιά» στον ίδιο τον Πιτ, ο οποίος είχε «ρίξει χρήματα και ιδρώτα στην επιχείρηση οινοπαραγωγής».

Οι δικηγόροι της Τζολί αναφέρουν στην κατάθεσή τους ότι η ηθοποιός «έκανε μεγάλες προσπάθειες για να προστατεύσει τα παιδιά τους από το να ξαναζήσουν τον πόνο που προκάλεσε ο Πιτ στην οικογένεια εκείνη την ημέρα».

Προσθέτουν ότι η απόφασή της να πουλήσει το μερίδιό της στο εγχείρημα οφειλόταν εν μέρει στο ότι «αισθανόταν όλο και πιο άβολα με τη συμμετοχή της σε μια επιχείρηση που σχετίζεται με το αλκοόλ, με δεδομένες τις συνέπειες του αναγνωρισμένου προβλήματος κατάχρησης αλκοόλ από τον Πιτ στην οικογένειά τους». Ο Πιτ είπε στους New York Times το 2019 ότι είχε ενταχθεί στους «Ανώνυμους Αλκοολικούς» μετά τον χωρισμό του από την κα Τζολί.

Η κατάθεση της Τζολί αποκαλύπτει την ένταση μεταξύ του ζευγαριού σχετικά με τα σχέδιά τους για το οινοποιείο. Ο Πιτ, ο οποίος έχει μιλήσει στο παρελθόν για την αγάπη του για την αρχιτεκτονική και το σχέδιο, αποφάσισε ότι το κάστρο χρειαζόταν μια πέμπτη πισίνα με κόστος 1 εκατομμυρίου ευρώ και ζήτησε να ξαναχτιστεί μία σκάλα τέσσερις φορές, σύμφωνα με την Τζολί.

Σχετικές ειδήσεις:

Ο Μπραντ Πιτ έγινε... γλύπτης - Η πρώτη του έκθεση σε γκαλερί της Φινλανδίας

Στο Πακιστάν η Αντζελίνα Τζολί μετά τις φονικές πλημμύρες - Σε έξι μήνες θα υποχωρήσουν τα νερά

Aντζελίνα Τζολί-Μπραντ Πιτ: Στα άκρα η κόντρα για το οινοποιείο στη Γαλλία - Τα «σταφύλια της οργής»