ΚΟΣΜΟΣ

Το δείπνο του Ομπάμα με αφρικανούς ηγέτες

Το δείπνο του Ομπάμα με αφρικανούς ηγέτες

O Μπαράκ Ομπάμα περιτριγυρισμένος από ηγέτες της μαύρης Ηπείρου.

Ο αμερικανός πρόεδρος παρέθεσε γεύμα εργασίας σε αρκετούς αφρικανούς ηγέτες στη διάρκεια του οποίου δεσμεύτηκε ότι θα λάβει μέτρα για την διατροφική ασφάλεια στην Αφρική. Το δείπνο …σερβιρίστηκε στην προεδρική εξοχική κατοικία στο Καμπ Ντέιβιντ του Μέριλαντ.

Παρόντες στο δείπνο ήταν ο πρόεδρος της Τανζανίας Τζακάγια Κικουέτε, ο πρόεδρος της Γκάνας Τζον Έβανς Άτα Μιλς, ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας Μέλες Ζενάουι και ο Τόμας Γιάι Μπόνι, πρόεδρος του Μπενίν και πρόεδρος της Αφρικανικής Ένωσης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης σημαίνοντες επιχειρηματίες από την Ακτή Ελεφαντοστού, την Αιθιοπία, την Ζιμπάμπουε και της ΗΠΑ, όπως ο διευθύνων σύμβουλος της Pepsi Co

«Θέλω να πάμε πιο πέρα από το να συμφωνήσουμε ότι το ζήτημα έχει σημασία», ανέφερε ο Ομπάμα. «Θέλω να δούμε εάν μπορούμε πράγματι να επιτύχουμε κάποια πρόοδο».

Νωρίτερα ο αμερικανός Πρόεδρος ανακοίνωσε μια συμμαχία εταιριών που αναλαμβάνουν επενδυτικές πρωτοβουλίες που είπε ότι θα συμβάλλουν στην καταπολέμηση της πείνας στην Αφρική.

Ο Αμερικανός πρόεδρος διακήρυξε ότι 45 αμερικανικές, πολυεθνικές καθώς και αφρικανικές επιχειρήσεις σχεδιάζουν να επενδύσουν 3 δισ. δολάρια για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα στην Αφρική.