ΚΟΣΜΟΣ

Τζο Μπάιντεν: Κάμερα κατέγραψε τα «μπινελίκια» του Αμερικανού προέδρου σε επίσκεψη στη Φλόριντα

Ο Τζο Μπάιντεν
Ο Τζο Μπάιντεν
ΑΡ

Το γύρο του κόσμου κάνει μία ατάκα του Tζο Μπάιντεν σε διάλογο με τον δήμαρχο της πόλης Φορτ Μάιερς στη Φλόριντα

Κάμερα κατέγραψε μία ακόμη ανάρμοστη στιγμή του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Φλόριντα μετά το χτύπημα του τυφώνα Ίαν, την ώρα που συνομιλούσε με τον δήμαρχο της πόλης Φορτ Μάιερς, Ρέι Μέρφι.

Στο βίντεο που έκανε το γύρο του διαδικτύου,ο Μπάιντεν φαίνεται να συνομιλεί με τον δήμαρχο και κάποια στιγμή ακούγεται να λέει: «Κανείς δεν τα βάζει με έναν Μπάιντεν (Νo one fucks with a Biden)». «Μα τω Θεώ έχεις δίκιο» απάντησε από την πλευρά του ο δήμαρχος με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να προσθέτει «δεν μπορείς να τσακώνεσαι με τα αδέρφια σου έξω από το σπίτι σου».

Στη συνέχεια το ζευγάρι γέλασε, έσφιξε τα χέρια και χώρισε. Δεν είναι σαφές τι συζητούσαν. Τα σχόλια έγιναν αφότου ο Μπάιντεν είχε μόλις ολοκληρώσει μια κοινή συνέντευξη Τύπου με τον κυβερνήτη της Φλόριντα. Ρον Ντε Σάντις.

Ο Μπάιντεν έχει ακουστεί να βρίζει σε αρκετές περιπτώσεις, με αποτέλεσμα να υπάρχουν viral στιγμές. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου τον Ιανουάριο στον Λευκό Οίκο, αποκάλεσε τον ρεπόρτερ του Fox News, Πίτερ Ντούσι, «ανόητο γιο σκύλας».

Σε μια ίσως από τις πιο γνωστές στιγμές του, συνελήφθη να λέει στον τότε Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα το 2010 ότι η υπογραφή του νόμου για την προσιτή υγειονομική περίθαλψη ήταν μια «γαμ...η μεγάλη συμφωνία».

Ο κυκλώνας Ίαν, κατηγορίας 4, σκότωσε τουλάχιστον 68 ανθρώπους στη Φλόριντα την περασμένη εβδομάδα. Η κυβέρνηση Μπάιντεν προσφέρει ομοσπονδιακή υποστήριξη στην κατεστραμμένη από τις καταιγίδες πολιτεία, καθώς και στο Πουέρτο Ρίκο, το οποίο έχει πληγεί πρόσφατα από τον κυκλώνα Φιόνα. Ο Μπάιντεν έφθασε στο Πουέρτο Ρίκο τη Δευτέρα.

«Δεν μπορείτε να επιστρέψετε σε αυτό που ήταν πριν», είπε ο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Τετάρτης. «Πρέπει να θωρακιστείτε καλύτερα γιατί ξέρουμε ότι έρχονται χειρότερες μέρες»