ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: «Να σταματήσει η αιματοχυσία στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΑΡ

Ρόλο ειρηνοποιού διεκδικεί ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, επιχειρώντας να μεσολαβήσει για να τερματιστεί ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας

Στόχος της Τουρκίας είναι να σταματήσει την αιματοχυσία στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας το συντομότερο δυνατό παρά τα εμπόδια, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην περιφερειακή Σύνοδο Κορυφής στο Καζακστάν.

Ο Ερντογάν θα συναντηθεί με τον Πούτιν για να συζητήσουν πιθανά ειρηνευτικά σχέδια για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο βοηθός του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσάκοφ είπε ότι ο Τούρκος πρόεδρος μπορεί να προτείνει ιδέες για ειρήνη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι «μας περιμένει μια πολύ ενδιαφέρουσα και, ελπίζω, χρήσιμη συζήτηση» μιλώντας σε δημοσιογράφους χθες Τετάρτη (12/10)

Οι Τούρκοι που κράτησαν ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε Κίεβο και Μόσχα φέρονται έτοιμοι να αναλάβουν πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της διευθέτησης της ουκρανικής σύγκρουσης. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έφθασε στην πρωτεύουσα του Καζακστάν για να συμμετάσχει σε συνόδους διαφόρων περιφερειακών οργανισμών, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πηγή προσκείμενη στο Κρεμλίνο στην Αστάνα.

Ο Πούτιν θα συμμετάσχει στη σύνοδο της Διάσκεψης για την Αλληλεπίδραση και των Οικοδόμηση Μέτρων Εμπιστοσύνης στην Ασία (CICA), όπως και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ηγέτες αρκετών ακόμη κρατών, ιδίως της Ασίας. Ο Ρώσος πρόεδρος προγραμματίζει να έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Ερντογάν και τον εμίρη του Κατάρ, σεϊχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι