ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Πληροφορίες για νεκρούς από πυροβολισμούς στη Βόρεια Καρολίνα

ΗΠΑ: Πληροφορίες για νεκρούς από πυροβολισμούς στη Βόρεια Καρολίνα

Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία της πόλης Ράλι εξαιτίας αλλεπάλληλων βίαιων επεισοδίων με τη χρήση πυροβόλων όπλων το βράδυ της Πέμπτης.

Από τις ένοπλες επιθέσεις έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον έξι άνθρωποι, σύμφωνα με τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ο οποίος ανήκει στο δίκτυο του ABC News και επικαλέστηκε πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες επιβολής της τάξης στην πόλη της Βόρειας Καρολίνας.

Η αστυνομία της Ράλι ανέφερε μέσω Twitter πως μέλη της επιχειρούν σε συνοικία, καλώντας παράλληλα τους κατοίκους της πόλης να μείνουν μέσα στα σπίτια τους. Δεν έκανε γνωστό τον αριθμών των θυμάτων.

Ο φερόμενος ως δράστης πιστεύεται πως είναι λευκός έφηβος εφοδιασμένος με τουφέκι, ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός, προσθέτοντας ότι δεν έχει γίνει καμιά σύλληψη μέχρι στιγμής. Κατά την ίδια πηγή, ο νεαρός άνοιξε πυρ σε διάφορες τοποθεσίες.

Τα πυροβόλα όπλα προκαλούν κατά μέσον όρο κάπου 40.000 θανάτους σε ετήσια βάση στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκτονιών, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Gun Violence Archive. Φέτος, ως νωρίτερα αυτή την εβδομάδα είχαν καταγραφεί σχεδόν 35.000 θάνατοι από όλες τις αιτίες, κατά την ίδια πηγή.