ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Προσπάθησε να αποτρέψει έξωση με όπλο ένα σμήνος μέλισσες

ΗΠΑ: Προσπάθησε να αποτρέψει έξωση με όπλο ένα σμήνος μέλισσες

ΗΠΑ: Μία γυναίκα συνελήφθη επειδή προσπάθησε να αποτρέψει έξωση με όπλο τις ένα αγριεμένο σμήνος μελισσών

Ένα σμήνος μέλισσες φέρεται να χρησιμοποίησε μία γυναίκα από τη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ ως όπλο απέναντι στους αστυνομικούς που μετέβησαν σε οικία για να επιδώσουν διαταγή έξωσης.

Πιο αναλυτικά, την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τον σερίφη της περιοχής, μια 55χρονη επαγγελματίας μελισσοκόμος έφτασε στο σπίτι την ώρα που οι αστυνομικοί είχαν ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία της έξωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σπίτι αυτό ανήκει σε έναν άνδρα ο οποίος για χρόνια είχε περιπέτειες μετα δικαστήρια προκειμένου να κρατήσει το σπίτι του. Μάλιστα στην προσπάθεια του αυτή είχε την υποστήριξη ακτιβιστών κατά των εξώσεων, μία εκ των οποίων ήταν και η 55χρονη.

Ήταν γύρω στις 9.15 το πρωί όταν η γυναίκα έφτασε στο σπίτι με το όχημά της στο οποίο είχε κυψέλες και προσπάθησε να ανοίξει τα καπάκια, προκειμένου να απελευθερώσει τις μέλισσες.

Ένας βοηθός σερίφη προσπάθησε να την σταματήσει όμως έκανε πίσω όταν οι μέλισσες άρχισαν να βγαίνουν έξω από τα μελίσσια και να τον περιτριγυρίζουν.

Μάλιστα η 55χρονη φέρεται να έσπασε το καπάκι μίας κυψέλης, με αποτέλεσμα φυσικά το αγριεμένο σμήνος να ορμήσει έξω με πολλούς αστυνομικούς να αποκτούν τσιμπήματα, ενώ ένας εξ αυτών χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Όσο οι αστυνομικοί πάλευαν να γλιτώσουν από τις μέλισσες εκείνη φόρεσε επαγγελματική στολή προστασίας και μετέφερε κυψέλες στην είσοδο του σπιτιού, όμως εκεί ήταν που συνελήφθη από τις Αρχές.

«Στηρίζω το δικαίωμα των ανθρώπων να διαμαρτύρονται ειρηνικά, όμως όταν ξεπερνούν τα όρια και θέτουν σε κίνδυνο το προσωπικό μου και το κοινό, σας υπόσχομαι ότι θα συλλαμβάνονται», είπε ο σερίφης της κομητείας Χάμντεν, Νικ Κότσι.

Η 55χρονη γυναίκα που ζει σε περιοχή περίπου 40 χιλιόμετρα από εκεί που καταγράφηκε το περιστατικό αντιμετωπίζει τώρα επτά κατηγορίες επίθεσης με επικίνδυνο όπλο καθώς και την κατηγορία περί διατάραξης της τάξης με την ίδια να αρνείται όλες τις κατηγορίες.