ΚΟΣΜΟΣ

Αγωνία στο Γκραν Κάνιον: 5 τουρίστες εγκλωβισμένοι σε βάθος 60 μέτρων

Τουρίστες εγκλωβίστηκαν στο Γκραν Κάνιον
Τουρίστες εγκλωβίστηκαν στο Γκραν Κάνιον

ΗΠΑ: Πέντε τουρίστες εγκλωβίστηκαν στο Γκραν Κάνιον, μετά από ζημιά που υπέστη ο ανελκυστήρας

Πέντε άνθρωποι έχουν παγιδευτεί σε βάθος 60 μέτρων κάτω από τη γη στις σπηλιές του Γκραν Κάνιον στο Peach Springs της Αριζόνα, δήλωσαν αξιωματούχοι. Η ομάδα εγκλωβίστηκε στην τουριστική τοποθεσία μετά από δυσλειτουργία ενός ανελκυστήρα, σύμφωνα με τον Τζον Πάξτιν, εκπρόσωπο του γραφείου του σερίφη της κομητείας Coconino.

Οι πέντε τουρίστες εγκλωβίστηκαν μέσα στα μεγαλύτερα ξηρά σπήλαια της χώρας - όπου υπάρχει μια υπόγεια σουίτα ξενοδοχείου και ένα εστιατόριο το ξημέρωμα της Κυριακής (23/10), δήλωσε στο NBC News ο Πάξτιν

Τα άτομα έχουν προβλήματα υγείας που τους εμπόδισαν να ανέβουν 20 σκαλοπάτια για να φτάσουν πάνω από το έδαφος. Το προσωπικό εργάζεται εντατικά για να επισκευάσει τον ανελκυστήρα. Συνέδεσαν το ασανσέρ σε μια εξωτερική γεννήτρια τη Δευτέρα, αλλά η πρίζα αποδείχθηκε ανεπιτυχής και το έργο συνεχίζεται. Το γραφείο του σερίφη συζητά πλέον αν θα χρησιμοποιήσει ιμάντα για να ανυψώσει τους πέντε τουρίστες έξω από τα σπήλαια μέσω του φρεατίου του ανελκυστήρα.

Στο μεταξύ, οι πέντε τουρίστες μένουν μέσα στην υπόγεια σουίτα που φιλοξενεί έξι άτομα και κοστίζει 1.000 δολάρια τη βραδιά για δύο άτομα. Η σουίτα είναι εξοπλισμένη με δύο κρεβάτια queen size, μικρή κουζίνα με φούρνο μικροκυμάτων και ψυγείο. Οι αξιωματούχοι δεν γνωρίζουν πόσο καιρό θα χρειαστεί για να επισκευαστεί το ασανσέρ και η ομάδα μένει στο ξενοδοχείο που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τουριστικού αξιοθέατου, 65 μίλια βορειοανατολικά του Κίνγκμαν

«Ο άνθρώποι μένουν σε ένα μοτέλ, και υπάρχει ένα μικρό εστιατόριο στο κάτω μέρος, και οι υπεύθυνοι εργάζονται για να κάνουν τους ανθρώπους να νιώσουν όσο το δυνατόν πιο άνετα όσο είναι εκεί κάτω» είπε ο Πάξτιν. «Έχουμε μια ομάδα έρευνας και διάσωσης δίπλα μας, καθώς και μια συσκευή ανύψωσης για να βγάλουν τους ανθρώπους έξω εάν οι επισκευές διαρκέσουν περισσότερο από το αναμενόμενο ή εάν οι άνθρωποι δεν αισθάνονται άνετα να μείνουν εκεί κάτω», είπε ο Πάξτον.

Το Grand Canyon Caverns είναι ένα τουριστικό αξιοθέατο που επιτρέπει στους επισκέπτες να περιηγηθούν μέσα σε μια αρχαία υπόγεια σπηλιά, να δειπνήσουν και να μείνουν σε ένα μοτέλ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.