ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Γιατί σταμάτησε η Adidas τη συνεργασία της με τον Κάνιε Γουέστ

Ο Κάνιε Γουεστ
Ο Κάνιε Γουεστ
ΑΡ

Γερμανία: Η Adidas σταμάτησε τη συνεργασία της με τον Κάνιε Γουέστ αφού ο τελευταίος έκανε σχόλια αντισημιτικού χαρακτήρα

Η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas ανακοίνωσε σήμερα ότι σταματάει «αμέσως» τη συνεργασία της με τον Κάνιε Γουέστ, γνωστό πλέον με το όνομα Γε, έπειτα από σχόλια αντισημιτικού χαρακτήρα που έκανε τις τελευταίες εβδομάδες ο αμερικανός ράπερ.

«Έπειτα από εμπεριστατωμένη εξέταση, η εταιρεία έλαβε την απόφαση να βάλει τέλος αμέσως στη σύμπραξη με τον Γε», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο όμιλος. «Η Adidas δεν ανέχεται τον αντισημιτισμό ούτε οποιαδήποτε άλλη μορφή λόγου μίσους», προσθέτει.

Η Adidas είναι η τελευταία από μια σειρά εταιρειών που διακόπτουν τη συνεργασία τους με τον διάσημο ράπερ, ο οποίος έχει αλλάξει το όνομά του σε Ye. Προηγήθηκαν η Gap και ο Balenciaga της Kering SA που επίσης σταμάτησαν τη συνεργασία τους μαζί τους.

Ο Γουεστ το τελευταίο διάστημα τα βάζει με τα πάντα και τους πάντες, αλλά το κυριότερο, έχει κάνει μια σειρά προκλητικών δηλώσεων με ρατσιστικό και αντισημιτικό περιεχόμενο. Η απόφαση της Adidas να διακόψει τη συνεργασία της μαζί του έρχεται μετά από εβδομάδες διαβουλεύσεων στο εσωτερικό της εταιρείας, η οποία την τελευταία δεκαετία έχει φτιάξει τη σειρά Yeezy -μαζί με τον Ye- ένα εμπορικό σήμα που αντιπροσωπεύει έως και το 8% των συνολικών πωλήσεων της Adidas, σύμφωνα με εκτιμήσεις..