ΚΟΣΜΟΣ

Πορτογαλία: Προσγείωση αεροπλάνου κόβει την ανάσα λόγω ισχυρών ανέμων

Αεροπλάνο
«Επικίνδυνη αποστολή» χαρακτηρίζεται η κάθε προσγείωση στο αεροδρόμιο της Μαδέρα της Πορτογαλίας
AP

Το αεροδρόμιο της Μαδέρας είναι το τέταρτο πιο πολυσύχναστο στην Πορτογαλία και είναι διάσημο για τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν

«Επικίνδυνη αποστολή» χαρακτηρίζεται η κάθε προσγείωση στο αεροδρόμιο της Μαδέρα της Πορτογαλίας, λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν στην περιοχή. Μάλιστα, στο αεροδρόμιο έχει δοθεί και το όνομα του Πορτογάλου σούπερ σταρ Κριστιάνο Ρονάλντο.

Το επίπεδο δυσκολίας που αντιμετωπίζουν οι πιλότοι καταγράφεται και σε πρόσφατο βίντεο στο οποίο ο χειριστής του αεροπλάνου με αριστοτεχνικές μανούβρες που κόβουν την ανάσα καταφέρνει τελικώς να προσγειώσει το αεροσκάφος με ασφάλεια.

Η Μαδέρα βρίσκεται 400 χλμ. βόρεια των Καναρίων Νήσων και 520 χλμ. δυτικά του Μαρόκο σε μια θέση, δηλαδή, που την κάνει ευάλωτη σε διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες.

Σημειώνεται ότι το αεροδρόμιο της πόλης, το τέταρτο πιο πολυσύχναστο στην Πορτογαλία, είναι από τα πιο διάσημα στον κόσμο τόσο για τις προκλητικές συνθήκες για τους πιλότους όσο και για τον διάδρομο προσγείωσης για τον οποίο έχει βραβευθεί.

Σχετικές ειδήσεις:

ΗΠΑ: Αεροσκάφος φλεγόταν επί 90 λεπτά στον αέρα - Ο πιλότος το προσγείωσε με ασφάλεια

Τρόμος σε πτήση από το Μπέρμιγχαμ: Ο πιλότος λιποθύμησε στα 30.000 πόδια

Αναστάτωση για επιβάτες αεροπλάνου: Τα φρένα πήραν φωτιά κατά την προσγείωση (vid)