ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Εντυπωσιακές εικόνες από την Ολική έκλειψη σελήνης

Αυστραλία: Εντυπωσιακές εικόνες από την Ολική έκλειψη σελήνης
Μια έκλειψη Σελήνης, συμβαίνει όταν η Γη περνά απευθείας μεταξύ του ήλιου και της σελήνης.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΗΣ / EUROKINISSI

Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε την έκλειψη σελήνης από την Αυστραλία, αποτυπώνοντας τη μαγεία του φαινομένου.

Η τελευταία ολική έκλειψη σελήνης του έτους σημειώθηκε την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022. Αρκετές περιοχές του κόσμου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν αυτό το ιδιαίτερο φαινόμενο. Η έκλειψη ήταν ορατή, μεταξύ άλλων, από την Ανατολική Ασία, Ιαπωνία, Αυστραλία, Ειρηνικό Ωκεανό, καθώς επίσης από τμήματα της Βόρειας και Νότιας Αμερικής και της Ρωσίας.

Ο φωτογραφικός φακός του Ευάγγελου Μαρκούλη κατέγραψε για την Eurokinissi την έκλειψη σελήνης από την Αυστραλία, αποτυπώνοντας τη μαγεία του φαινομένου.

Μια έκλειψη Σελήνης, όπως σημειώνει το περιοδικό Time, συμβαίνει όταν η Γη περνά απευθείας μεταξύ του ήλιου και της σελήνης, ρίχνοντας μια βαθιά σκιά σε όλη τη σεληνιακή επιφάνεια. Θεωρητικά, μια έκλειψη Σελήνης θα πρέπει να συμβαίνει κάθε μήνα, καθώς η σελήνη και ο ήλιος βρίσκονται σε αντίθετες πλευρές της Γης μία φορά κάθε 27 ημέρες κατά τη διάρκεια της σεληνιακής διέλευσης γύρω από τον πλανήτη.

Ωστόσο, η τροχιά του φεγγαριού έχει κλίση 5 μοιρών σε σχέση με τον ισημερινό της Γης, που σημαίνει ότι τις περισσότερες φορές, η σκιά της Γης περνά πάνω ή κάτω από το φεγγάρι.

Σχετικές ειδησεις

Πανσέληνος Νοεμβρίου: Εντυπωσιακές εικόνες από το «ματωμένο φεγγάρι»

Ολική έκλειψη Σελήνης: Μαγικές εικόνες χάρισε το «φεγγάρι του κάστορα»

Ολική έκλειψη Σελήνης την Τρίτη - Δεν θα είναι ορατή από την Ελλάδα