ΚΟΣΜΟΣ

«Οσμή τρομοκρατίας» πίσω από την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη

«Οσμή τρομοκρατίας» πίσω από την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη

Τρομοκρατική ενέργεια «βλέπει» ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πίσω από την τρομοκρατική επίθεση που συγκλόνισε την Κωνσταντινούπολη το μεσημέρι της Κυριακής. 

«Οσμή τρομοκρατίας» πίσω από την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη και στον πιο κεντρικό της δρόμο, την πολυσύχναστη και τουριστική Λεωφόρο Ιστικλάλ, «βλέπει» ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος στην πρώτη του - λακωνική - δήλωση για το γεγονός, ανέφερε: «Οι προσπάθειες να καταβάλουν την Τουρκία και το τουρκικό έθνος με τρομοκρατία δεν θα έχει επιτυχία, όπως δεν είχε και μέχρι τώρα. Υπάρχει άρωμα τρομοκρατίας σ’ αυτή την υπόθεση. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για μια γυναίκα που έπαιξε ρόλο».

Οι πληροφορίες για τους νεκρούς μετά την έκρηξη της βόμβας στο πιο πολυσύχναστο μέρος της πόλης, αναφέρουν ότι είναι τουλάχιστον 6 ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε τουλάχιστον 53.

Τα βίντεο που κάνουν τον γύρο τον social media, δείχνουν πυροσβεστικά οχήματα και αστυνομία να φτάνουν στο σημείο.

Άγνωστη παραμένει μέχρι στιγμής η αιτία της έκρηξης, όμως πληροφορίες μιλούν για τσάντα με εκρηκτικά.

Κυβερνήτης Κωνσταντινούπολης: Υπάρχουν απώλειες και τραυματισμοί

Λόγο για νεκρούς έκανε πρώτος ο νομάρχης της Κωνσταντινούπολης, Αλί Γερλίκαγια.

Σύμφωνα με τον ίδιο «Σήμερα, υπήρξε μια έκρηξη στην Ταξίμ και τον δρόμο Ιστικλάλ στην περιοχή Μπέιογλου. Η Αστυνομία, οι διασώστες και οι πυροσβέστες ανταποκρίθηκαν άμεσα. Υπάρχουν απώλειες και τραυματισμοί. Θα ενημερώνεστε για κάθε εξέλιξη».

Σκληρές εικόνες από τη στιγμή της έκρηξης

Βίντεο από τη στιγμή και τον τόπο της έκρηξης δημοσιεύει ο Τούρκος δημοσιογράφος Ρατζίπ Σοϊλού στο προφίλ του στο Twitter.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η έκρηξη που συγκλόνισε την Κωνσταντινούπολη, οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια με τσάντα με εκρηκτικά που είχε αφεθεί στο σημείο.

Το βίντεο καταγράφει τη στιγμή της έκρηξης, ενώ περιλαμβάνει ιδιαίτερα σκληρές εικόνες.

Ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ: Κανένας Έλληνας μεταξύ των θυμάτων

Ανακοίνωση με αφορμή την έκρηξη που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην Κωνσταντινούπολη εξέδωσε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, διευκρινίζοντας ότι σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία δεν βρίσκονται Έλληνες ανάμεσα στα θύματα.

Παράλληλα η Αθήνα εκφράζει τα συλληπητήρια της στην Τουρκία, καταδικάζοντας απερίφραστα την τρομοκρατία όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Αναφορικά με την έκρηξη που έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη νωρίτερα σήμερα, το Γενικό Προξενείο βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων.

Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατία και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην τουρκική κυβέρνηση και στον τουρκικό λαό.

Σημειώνεται ότι η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο Ελληνικό Προξενείο που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη».

Σχετικές ειδήσεις